
Złociste i chrupiące grzanki pachnące masłem
Grzanki – to, jak dla mnie świetny dodatek do zup. Kremowe zupy bardzo często podaję mojej rodzince. Brokułowa, kalafiorowa czy ogólnie warzywna to moje ulubione zupy z
których robię krem. Tak przygotowane danie podaję oczywiście z
pachnącymi i chrupkimi grzankami. Te małe , pieczone kostki chleba
możemy również dodać do lekkich sałatek np: z kurczakiem i mozzarellą. Przygotowanie tego smacznego dodatku nie jest zbyt skomplikowane i pracochłonne.
Jeśli narobiłam Ci ochoty na zupę z grzankami koniecznie zobacz przepis na zupę – krem z jarzyn
Przepis na szybkie grzanki
składniki:
6 kromek chleba
masło
Jak przyrządza się grzanki
Włączamy piekarnik na 180 stopni. Kromki chleba smarujemy masłem , kroimy w małą kostkę ( ok 1 cm).Wyciągamy blaszkę i wsypujemy kwadraciki chleba. Pieczemy przez ok10 -15 minut z włączonym termoobiegiem, co jakiś czas mieszając drewnianą łyżką aby upiekły się równomiernie.
Smacznego!
16.05.2016
ekspansja-smaku
Zapisz
Może Ci się spodobać

Sos pieczarkowy
11/09/2017
Smażone jabłka z cynamonem
17/02/2016
komentarze 4
Anonimowy
Mniam, post wręcz "pyszny". Przez ten post zgłodniałam – zwłaszcza jak dodatkowo zobaczyłam propozycje postów. Dzięki za przepis. Miłego wieczoru!
Ania z ekspansja smaku
ciesze się że pobudziłam Twoją wyobraźnię 🙂 Twój wpis na blogu jest bardzo interesujący 🙂 Oby tak dalej 🙂
black.elizz
Kochana, a gdzie czosnek ? Ja robię masełko czosnkowe, smaruję cieniutko, kroję i do piekarnika. Rewelka ! 🙂
Pozdrawiam!
🙂
Ania z ekspansja smaku
zgadzam się , grzanki z czosnkiem są pyszne tylko że nie pasują do każdej zupy 😉 ten przepis to taka baza , którą można urozmaicić w/g własnych upodobań 🙂