grzanki
dodatki

Złociste i chrupiące grzanki pachnące masłem

Grzanki – to, jak dla mnie świetny dodatek do zup. Kremowe zupy bardzo często podaję mojej rodzince. Brokułowa, kalafiorowa czy ogólnie warzywna to moje ulubione zupy z
których robię krem. Tak przygotowane danie podaję oczywiście z
pachnącymi i chrupkimi grzankami. Te małe , pieczone kostki chleba
możemy również dodać do lekkich sałatek np: z kurczakiem i mozzarellą.  Przygotowanie tego smacznego dodatku nie jest zbyt skomplikowane i pracochłonne. 
Jeśli narobiłam Ci ochoty na zupę z grzankami koniecznie zobacz przepis na zupę – krem z jarzyn

Przepis na szybkie grzanki

składniki:
6 kromek chleba
masło
 

Jak przyrządza się grzanki

Włączamy piekarnik na 180 stopni. Kromki chleba smarujemy masłem , kroimy w małą kostkę ( ok 1 cm).Wyciągamy blaszkę i wsypujemy kwadraciki chleba. Pieczemy przez ok10 -15 minut z włączonym termoobiegiem, co jakiś czas mieszając drewnianą łyżką aby upiekły się równomiernie.
Smacznego!

Opublikowane:
16.05.2016
ekspansja-smaku

Zapisz

Print Friendly, PDF & Email
REKLAMA

komentarze 4

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Znajdź przepis

strona ekspansjasmaku.pl korzysta z plików cookie. Informujemy, że istnieje możliwość wyłączenia Cookies w swojej przeglądarce. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności RODO więcej informacji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close