Złociste i chrupiące grzanki pachnące masłem

Grzanki – to, jak dla mnie świetny dodatek do zup. Kremowe zupy bardzo często podaję mojej rodzince. Brokułowa, kalafiorowa czy ogólnie warzywna to moje ulubione zupy z
których robię krem. Tak przygotowane danie podaję oczywiście z
pachnącymi i chrupkimi grzankami. Te małe , pieczone kostki chleba
możemy również dodać do lekkich sałatek np: z kurczakiem i mozzarellą.  Przygotowanie tego smacznego dodatku nie jest zbyt skomplikowane i pracochłonne. 
Jeśli narobiłam Ci ochoty na zupę z grzankami koniecznie zobacz przepis na zupę – krem z jarzyn

Przepis na szybkie grzanki

składniki:
6 kromek chleba
masło
 

Jak przyrządza się grzanki

Włączamy piekarnik na 180 stopni. Kromki chleba smarujemy masłem , kroimy w małą kostkę ( ok 1 cm).Wyciągamy blaszkę i wsypujemy kwadraciki chleba. Pieczemy przez ok10 -15 minut z włączonym termoobiegiem, co jakiś czas mieszając drewnianą łyżką aby upiekły się równomiernie.
Smacznego!

Opublikowane:
16.05.2016
ekspansja-smaku

Zapisz

Print Friendly, PDF & Email

You may also like...

4 komentarze

  1. Anonimowy napisał(a):

    Mniam, post wręcz "pyszny". Przez ten post zgłodniałam – zwłaszcza jak dodatkowo zobaczyłam propozycje postów. Dzięki za przepis. Miłego wieczoru!

  2. black.elizz napisał(a):

    Kochana, a gdzie czosnek ? Ja robię masełko czosnkowe, smaruję cieniutko, kroję i do piekarnika. Rewelka ! 🙂
    Pozdrawiam!
    🙂

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.