Zioła szwedzkie przepis na nalewkę

 
 
Zioła szwedzkie, a w zasadzie nalewkę z tychże ziół, można przyjmować zarówno doustnie, jak i zewnętrznie. Nalewka z ziół szwedzkich pomaga zwalczyć całą rzeszę schorzeń. Jest uniwersalnym lekiem, który pomoże uporać się z wszelkiego rodzaju dolegliwościami. Zioła szwedzkie dzielą się na tzw. małe i duże, ale tylko jedne z nich mają potwierdzone działanie, są to małe zioła szwedzkie, które dostępne są w sklepie zdrowystragan.pl. W skład tej zdrowotnej, oryginalnej, małej mieszanki wchodzą: szafran, aloes, manna, arcydzięgiel, senes, rabarbar, mirra, kurkuma, teriak, dziewięćsił, kamfora.

Nalewka z ziół szwedzkich pomaga zwalczyć między innymi:

  • bóle reumatyczne;
  • bóle migrenowe głowy;
  • bóle menstruacyjne;
  • niestrawność;
  • wzdęcia;
  • ból gardła i angina;
  • infekcje;
  • bezsenność;
  • gorączka;
  • żółtaczka;
  • gruźlica;
  • hemoroidy;
  • plamy, guzy, wypryski skórne;

Należy pamiętać, że z ziół przygotowuje się tylko nalewkę, nie należy zalewać
je gorącą wodą i pić jak zwykłą ziołową herbatkę. Przygotowaną nalewkę
pijemy rozcieńczoną z wodą. Podczas stosowania zewnętrznego musimy
pamiętać o posmarowaniu skóry tłustym kremem, zanim użyjemy nalewki.
Kupując zioła szwedzkie, należy zwrócić uwagę na to, czy jest to
oryginalna receptura. Dlatego bardzo mocno zachęcam Was do zakupu tych
ziół, co ja mam. Ten zestaw ziół jest oryginalny, dzięki czemu mace
gwarancje jakości i 100%, zdrowotnego działania. Zapraszam do sklepu zdrowystragan.pl tam kupicie oryginalną mieszankę ziół w najniższej cenie!

Zioła szwedzkie przepis na nalewkę z ziół szwedzkich

składniki:
1 opakowanie ziół szwedzkich
1,5 litra 38-40 % alkoholu

Sposób przygotowania nalewki

Zioła zalewamy alkoholem i odstawiamy w ciemne i chłodne miejsce. Codziennie,
przez okres dwóch tygodni wstrząsamy butelką. Po tym czasie przecedzamy
nalewkę i przelewamy do buteleczek. Nalewka przechowywana w chłodnym
miejscu nie zepsuje się nawet w ciągu kilku lat.

Jak stosować nalewkę?

 

Nalewkę można stosować profilaktycznie lub podczas wystąpienia dolegliwości.
Profilaktycznie stosuje się jedną, stołową łyżkę nalewki rozcieńczoną w
1/2 szklanki przegotowanej, chłodnej wodzie rano i wieczorem. Podczas
wystąpienia dolegliwości należy rozcieńczyć 2-3 łyżki stołowe w 1/2
szklance przegotowanej, chłodnej wodzie, pijemy 2 razy dziennie.

Okłady z nalewki

 

Chorą skórę smarujemy tłustym, najzwyklejszym kremem, następnie nasączamy
ligninę nalewką, przykładamy do chorego miejsca i owijamy bandażem.
Okład należy zakładać na noc lub minimum 2 godziny. Jeżeli skóra bardzo
piecze, trzeba okład ściągnąć, gdyż może ukazać się reakcja alergiczna.
Zapraszam również na artykuł poświęcony olejowi kokosowemu, w którym znajduje się również przepis na ciasteczka kokosowe 🙂

Opublikowane:
02.12.2016
ekspansja smaku

 
Zapisz

Print Friendly, PDF & Email

You may also like...

2 komentarze

  1. Ejszetka napisał(a):

    Smaczna nalewka 🙂

  2. tańcz_codziennie napisał(a):

    o ile okłady na zatoki sprawdziły się ze zbawiennym skutkiem, to w ogóle nie mogę się przekonać do smaku 🙁 mam nalewkę robioną na wódce, rozcieńczam z wodą, ale w ogóle mi nie podchodzi 🙁
    macie jakieś sposoby? wódka smakowa? herbatka smakowa? cokolwiek?

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.