Wilgotne kokosanki ciastka kokosowe

 

Ten przepis na kokosanki jest bardzo łatwy i bardzo szybki w wykonaniu. Bardzo lubię kokos i w ciągu trzech dni dwa razy piekłam ciasteczka z dodatkiem tego pysznego orzecha. Na pewno zaletą tych ciasteczek jest to, że nie zawierają glutenu. Kokosanki pieczemy tylko 15 minut. Polecam te ciasteczka szczególnie wielbicielom kokosu. Można je przygotować na przyjęcia czy małe domowe imprezy, a także na walentynki.

Jak zrobić kokosanki

składniki:
20 dkg wiórek kokosowych
1/2 szklanka cukru
4 białka
szczypta soli

Kokosanki przygotowanie

Białka oddzielamy od żółtek , ubijamy z dodatkiem szczypty soli. Pod koniec ubijania dosypujemy cukier i mieszamy z kokosem.
Nastawiany piekarnik na 175 stopni
Blachę z piekarnika wykładamy papierem do pieczenia, smarujemy margaryna, posypujemy mąką. Na tak przygotowaną blaszkę wykładamy za pomocą łyżki małe porcje masy białkowej. Pieczemy na zloty kolor ok 15 minut.

 

Smacznego!

Opublikowane:
24.02.2016
ekspansjasmaku.pl

 
Zapisz

Print Friendly, PDF & Email

You may also like...

6 komentarzy

  1. Ewa K-M napisał(a):

    20 kg wiórek to DUUŻO 🙂

  2. już poprawiałam 🙂 dzięki za pokazanie błędu 😉

  3. Unknown napisał(a):

    na smaker pl zostało 20KG 🙂

  1. 19/01/2017

    […] otartą skórkę z cytryny, co wspaniale wpłynęło na smak ciasteczek. To poza moimi ulubionymi kokosankami, ciasteczka numer 1 […]

  2. 24/01/2017

    […] w smaku przypominają kokosanki, które dodałam do bloga kilka miesięcy temu, tylko z tą różnicą, że w tych białkowych […]

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.