Menu

surówka z kapusty kiszonej


Surówka z kiszonej kapusty jest smacznym dodatkiem obiadowym. Do czego pasuje surówka z kiszonej kapusty? Surówka z dodatkiem jabłek świetnie komponuje się z kotletami, mięsem mielonym czy bitkami. Kotlety, mięso mielone czy też bitki smakują wybornie z dodatkiem kapusty. Kiszenie warzyw ma wiele zalet dla mnie najważniejszą są walory smakowe. 
Kapustka super komponuje się z żeberkami – sprawdź przepis na żeberka w miodzie.

Surówka z kapusty kiszonej

składniki:
1 woreczek kapusty kiszonej ( mi wystarcz 0,5 kg )
1 jabłko
1 marchewka
1 cebula
2 łyżki cukru
3 łyżki oliwy ( może być olej)
1 łyżka octu ( może być balsamiczny)
sól i pieprz do smaku

Surówka z kapusty kiszonej przygotowanie

Kapustę wyciągamy z woreczka odsączamy z nadmiaru soku i szatkujemy na desce po czym przekładamy do salaterki. Jabłko oraz marchew obieramy i ścieramy na tarce z dużymi okami. Cebule obieramy i kroimy w drobną kostkę.
Wszystkie warzywa dodajemy do kapusty. 
Na koniec polewamy o olejem, octem i posypujemy cukrem. Mieszamy i doprawiamy do smaku. Przed podaniem schłodzić minimum 15 minut. 
Smacznego!

Opublikowane:
06.02.2016
ekspansjasmaku.pl

 

 

Zapisz

Print Friendly, PDF & Email
Tagi: , , , , ,

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.