surówka z kapusty kiszonej
surówki i sałatki

surówka z kapusty kiszonej


Surówka z kiszonej kapusty jest smacznym dodatkiem obiadowym. Do czego pasuje surówka z kiszonej kapusty? Surówka z dodatkiem jabłek świetnie komponuje się z kotletami, mięsem mielonym czy bitkami. Kotlety, mięso mielone czy też bitki smakują wybornie z dodatkiem kapusty. Kiszenie warzyw ma wiele zalet dla mnie najważniejszą są walory smakowe. 
Kapustka super komponuje się z żeberkami – sprawdź przepis na żeberka w miodzie.

Surówka z kapusty kiszonej

składniki:
1 woreczek kapusty kiszonej ( mi wystarcz 0,5 kg )
1 jabłko
1 marchewka
1 cebula
2 łyżki cukru
3 łyżki oliwy ( może być olej)
1 łyżka octu ( może być balsamiczny)
sól i pieprz do smaku

Surówka z kapusty kiszonej przygotowanie

Kapustę wyciągamy z woreczka odsączamy z nadmiaru soku i szatkujemy na desce po czym przekładamy do salaterki. Jabłko oraz marchew obieramy i ścieramy na tarce z dużymi okami. Cebule obieramy i kroimy w drobną kostkę.
Wszystkie warzywa dodajemy do kapusty. 
Na koniec polewamy o olejem, octem i posypujemy cukrem. Mieszamy i doprawiamy do smaku. Przed podaniem schłodzić minimum 15 minut. 
Smacznego!

Opublikowane:
06.02.2016
ekspansjasmaku.pl

 

 

Zapisz

Print Friendly, PDF & Email
REKLAMA

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Znajdź przepis

strona ekspansjasmaku.pl korzysta z plików cookie. Informujemy, że istnieje możliwość wyłączenia Cookies w swojej przeglądarce. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności RODO więcej informacji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close