
surówka z kapusty kiszonej
Surówka z kiszonej kapusty jest smacznym dodatkiem obiadowym. Do czego pasuje surówka z kiszonej kapusty? Surówka z dodatkiem jabłek świetnie komponuje się z kotletami, mięsem mielonym czy bitkami. Kotlety, mięso mielone czy też bitki smakują wybornie z dodatkiem kapusty. Kiszenie warzyw ma wiele zalet dla mnie najważniejszą są walory smakowe.
Kapustka super komponuje się z żeberkami – sprawdź przepis na żeberka w miodzie.
Surówka z kapusty kiszonej
składniki:
1 woreczek kapusty kiszonej ( mi wystarcz 0,5 kg )
1 jabłko
1 marchewka
1 cebula
2 łyżki cukru
3 łyżki oliwy ( może być olej)
1 łyżka octu ( może być balsamiczny)
sól i pieprz do smaku
Surówka z kapusty kiszonej przygotowanie
Kapustę wyciągamy z woreczka odsączamy z nadmiaru soku i szatkujemy na desce po czym przekładamy do salaterki. Jabłko oraz marchew obieramy i ścieramy na tarce z dużymi okami. Cebule obieramy i kroimy w drobną kostkę.
Wszystkie warzywa dodajemy do kapusty.
Na koniec polewamy o olejem, octem i posypujemy cukrem. Mieszamy i doprawiamy do smaku. Przed podaniem schłodzić minimum 15 minut.
Smacznego!
06.02.2016
ekspansjasmaku.pl
Zapisz

Jak uratować przesoloną zupę
Może Ci się spodobać

Sałatka warstwowa gyros kebab jak zrobić?
15/11/2016
Sałatka z jajkiem i brokułami
15/04/2019