
Sos do grilla ketchupowo-majonezowy
Podczas grillowania na stole oprócz ketchupów i musztard swoje miejsce na stole powinny mieć również sosy. Szczególnie lubianym sosem, który dobrze komponuje się z mięsem jest sos do grilla ketchupowo-majonezowy. Jest naprawdę bardzo smaczny i świetnie pasuje zarówno do każdego rodzaju mięs, jak i grillowanych warzyw. Ja podaję go do karkówki, szaszłyków czy grillowanej cukinii. Sos ten sprawdzi się również jako wspaniały dodatek do pizzy, czy kanapek.
Sos do grilla ketchupowo-majonezowy
składniki:
5 łyżek ulubionego majonezu
2,5 łyżki ulubionego ketchupu
1 mały kawałek czerwonej papryki
2 ząbki czosnku
sól i pieprz do smaku
Jak zrobić sos do grilla
Czosnek przepuszczamy przez praskę, paprykę ścieramy na tarce o grubych okach i mieszamy z resztą składników. Przed
podaniem chłodzimy minimum 15 minut. Gotowym sosem smarujemy kanapki,
pizzę lub dodajemy do mięs i warzyw z grilla.
Smacznego!
02.08.2016
ekspansjasmaku.pl
Zapisz
Może Ci się spodobać

Pasta z makreli i jajek do kanapek
19/02/2016
Pasta z białego sera
04/02/2016
komentarze 3
Asia
Ja robię prostszą wersję: ketchup+majonez+sok z cytryny + ew. zioła – uratuje każde danie 😉
Ania z ekspansja smaku
Asiu, bardzo fajny pomysł, myślę że Twój sos jest równie smaczny 🙂
Pingback: