Sos do grilla
dodatki,  griilownie,  na grilla

Sos do grilla ketchupowo-majonezowy

Podczas grillowania na stole oprócz ketchupów i musztard swoje miejsce na stole powinny mieć również sosy. Szczególnie lubianym sosem, który dobrze komponuje się z mięsem jest sos do grilla ketchupowo-majonezowy. Jest naprawdę bardzo smaczny i świetnie pasuje zarówno do każdego rodzaju mięs, jak i grillowanych warzyw. Ja podaję go do karkówki, szaszłyków czy grillowanej cukinii. Sos ten sprawdzi się również jako wspaniały dodatek do pizzy, czy kanapek.

Sos do grilla ketchupowo-majonezowy

składniki:
5 łyżek ulubionego majonezu
2,5 łyżki ulubionego ketchupu
1 mały kawałek czerwonej papryki
2 ząbki czosnku
sól i pieprz do smaku

Jak zrobić sos do grilla

 

Czosnek przepuszczamy przez praskę, paprykę ścieramy na tarce o grubych okach i mieszamy z resztą składników. Przed
podaniem chłodzimy minimum 15 minut. Gotowym sosem smarujemy kanapki,
pizzę lub dodajemy do mięs i warzyw z grilla.
Smacznego!

Opublikowane:
02.08.2016
ekspansjasmaku.pl

 

Zapisz

Print Friendly, PDF & Email
REKLAMA

komentarze 3

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Znajdź przepis

strona ekspansjasmaku.pl korzysta z plików cookie. Informujemy, że istnieje możliwość wyłączenia Cookies w swojej przeglądarce. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności RODO więcej informacji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close