Menu

Sos do grilla ketchupowo-majonezowy

Podczas grillowania na stole oprócz ketchupów i musztard swoje miejsce na stole powinny mieć również sosy. Szczególnie lubianym sosem, który dobrze komponuje się z mięsem jest sos do grilla ketchupowo-majonezowy. Jest naprawdę bardzo smaczny i świetnie pasuje zarówno do każdego rodzaju mięs, jak i grillowanych warzyw. Ja podaję go do karkówki, szaszłyków czy grillowanej cukinii. Sos ten sprawdzi się również jako wspaniały dodatek do pizzy, czy kanapek.

Sos do grilla ketchupowo-majonezowy

składniki:
5 łyżek ulubionego majonezu
2,5 łyżki ulubionego ketchupu
1 mały kawałek czerwonej papryki
2 ząbki czosnku
sól i pieprz do smaku

Jak zrobić sos do grilla

 

Czosnek przepuszczamy przez praskę, paprykę ścieramy na tarce o grubych okach i mieszamy z resztą składników. Przed
podaniem chłodzimy minimum 15 minut. Gotowym sosem smarujemy kanapki,
pizzę lub dodajemy do mięs i warzyw z grilla.
Smacznego!

Opublikowane:
02.08.2016
ekspansjasmaku.pl

 

Zapisz

Print Friendly, PDF & Email
Tagi: , , ,

3 thoughts on “Sos do grilla ketchupowo-majonezowy”

  1. Asia pisze:

    Ja robię prostszą wersję: ketchup+majonez+sok z cytryny + ew. zioła – uratuje każde danie 😉

    1. Asiu, bardzo fajny pomysł, myślę że Twój sos jest równie smaczny 🙂

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.