Smakowite jajka faszerowane wędzoną rybą

Jajka faszerowane wędzoną rybą i delikatną, chrupiącą czerwoną cebulą to moja ulubiona wersja faszerowanych jajek. Kremowa masa na bazie ryby świetnie komponuje się z jajkiem. Tak przygotowane jajka możemy podać jako przystawkę dla gości, na śniadanie.Bardzo ładnie będą wyglądać na wielkanocnym stole pośród Bab i Mazurków.

Jajka faszerowane wędzoną rybą

składniki:
8 jajek
1 wędzona makrela
1 duża czerwona cebula lub dwie małe
4 łyżki majonezu
sól i pieprz do smaku
szczypiorek do dekoracji

Jajka faszerowane wędzoną rybą przygotowanie

Jajka gotujemy na twardo w osolonej wodzie. Studzimy i obieramy z łupinek. Jajka przekrawamy na pół , delikatnie wyjmujemy żółtka i przekładamy do miski. Oczyszczamy rybę z ości, cebulę obieramy i drobniutko kroimy w kosteczkę i łączymy oba składniki z żółtkami. Dodajemy majonez, doprawiamy solą i pieprzem i mieszamy. Masą faszerujemy białka jaj.
Smacznego!

Opublikowane:
18.03.2016
ekspansjasmaku.pl

 
Zapisz

Print Friendly, PDF & Email

You may also like...

3 komentarze

  1. Olka napisał(a):

    Robiłam ze szprotkami, więc sądzę, że z wędzoną rybą też by mi zasmakowały.

  2. Moja żywność napisał(a):

    Przepis sprawdzony, smakuje wyśmienicie

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.