Sałatka śródziemnomorska
surówki i sałatki

sałatka śródziemnomorska lekka i pyszna

Sałatka śródziemnomorska z pomidorkami koktajlowymi, serem mozzarella i rukolą to świetny
pomysł na zdrowe i smaczne śniadanie. Jeżeli lubicie zdrowo się odżywiać to polecam. Sałatka jest lekka, bez ciężkiego majonezowego tylko z dodatkiem oliwy, octu balsamicznego winegret i przypraw. Śródziemnomorska sałatka dodaje energii i witalności. Podana z kawałkiem bagietki smakuje najlepiej 🙂
Polecam także przepis na sałatkę z kurczakiem i mango.
 

Sałatka śródziemnomorska

składniki:
1 opakowanie sera mozzarella ( kuleczki)
25 dkg  pomidorków koktajlowych
1 garść rukoli
3 łyżki oliwy
1 łyżka octu balsamicznego
1/3 łyżeczki tymianku
1/3 łyżeczki bazylii
sól i pieprz do smaku

Jak zrobić sałatkę śródziemnomorską

Pomidorki płuczemy i kroimy na pół. Mozzarellę odsączamy na durszlaku i również kroimy na połówki. Rukolę płuczemy i przekładamy do miski , dodajemy pomidorki i ser mozzarella.
W miseczce mieszamy oliwę, ocet i przyprawy. Powstałym sosem polewamy sałatkę. Dodatkowo sałatkę możemy posypać po wierzchu tymiankiem.  Odstawiamy do lodówki na minimum 15 minut.
Smacznego!

Opublikowane:
126.02.2016
ekspansjasmaku.pl

 

 

Zapisz

Print Friendly, PDF & Email
REKLAMA

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Znajdź przepis

strona ekspansjasmaku.pl korzysta z plików cookie. Informujemy, że istnieje możliwość wyłączenia Cookies w swojej przeglądarce. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności RODO więcej informacji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close