romantyczny deser z bitą śmietaną

 

Oprócz ciasteczek w serduszka przygotowałam również na walentynki pyszne deser z bitą śmietaną i galaretką malinową. Taki deser jest bardzo łatwy i szybki w wykonaniu a w lampkach do wina wygląda bardzo elegancko. Już nie mogę się doczekać kiedy będą mogła go wreszcie zjeść 🙂

Deser z bitą śmietaną i galaretką

składniki:
500 ml śmietanki kremówki
1 galaretka malinowa
2 łyżeczki żelatyny
3 duże łyżki cukru pudru
1 ananas
1 laska wanilii
200 ml przegotowane ciepłej wody
czerwony barwnik spożywczy (opcjonalnie ) 
 

Deser z bitą śmietaną

Jak przygotować deser z bitą śmietaną

Żelatynę energicznie mieszamy z 50 ml wody aż znikną grudki. Z galaretką robimy to samo z tym, że mieszamy ją z 150 ml wody. Śmietankę ubijamy, dodajemy cukier puder oraz ziarenka z wanilii. Ubitą śmietanę dzielimy na pół. Do jednej części dolewamy chłodną galaretkę, a do drugiej chłodną żelatynę. Mieszamy do połączenia się składników. Napełniamy lampki najpierw czerwoną masą, a później białą. Z ananasa wycinamy nożem serca i ozdabiamy deser. 
Smacznego!

Opublikowane:
13.02.2016
ekspansjasmaku.pl

 
Zapisz

Print Friendly, PDF & Email

You may also like...

2 komentarze

  1. Bożena Szydło napisał(a):

    No wszystko smakowicie wygląda, jem już oczami i czuję smak…napracowałaś się, chyba się do Ciebie przeprowadzę 🙂

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.