Przepis na serek waniliowy domowy

Serek waniliowy  domowy jest delikatny, puszysty i sycący. Zapewne zaletą domowego serka jest fakt że wiemy co jemy. Ilość białego sera w serku waniliowym to 97 % . Śmietana, żółtko i cukry to tylko 3 %. Warto więc się pokusić o zrobienie samemu owego serka.Wykonanie jest bardzo łatwe i szybkie. Smakuje wyśmienicie. Idealny do naleśników, serników i kanapek.
Polecam również przepis na naleśniki

Serek waniliowy domowy

składniki:
1 kostka białego półtłustego sera (25 dkg)
2 łyżki śmietany 18%
1 żółtko
1/2 opakowania cukru waniliowego
2 łyżki cukru pudru (może być też zwykły cukier )

Serek waniliowy domowy wykonanie

Ser wyciągamy z opakowania, przekładamy do miski dodajemy śmietanę, żółtko i cukry. Miksujemy blenderem na gładką masę. Serek najlepiej smakuje po schłodzeniu ok 10 minut.
Smacznego !

Opublikowane:
15.02.2016
ekspansjasmaku.pl

Zapisz

Print Friendly, PDF & Email

You may also like...

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.