Artykuły i recenzje

Prawidłowa pielęgnacja i użytkowanie naczyń ze stali nierdzewnej


Ponieważ naczynia ze stali nierdzewnej są niezwykle elastyczne i trwałe, są idealne nie tylko dla profesjonalnych kucharzy, ale także dla „domowych szefów kuchni”. Jednak ich wydajność jest zwiększona, gdy te akcesoria są odpowiednio użytkowane i konserwowane. W rezultacie przedstawimy teraz ten problem, aby móc z nich korzystać tak długo, jak to możliwe! W końcu taki sprzęt powinien wytrwać z nami przez lata.

#Artykuł sponsorowany

Specyfika naczyń kuchennych ze stali nierdzewnej

Sezonowanie garnków i patelni ze stali nierdzewnej czyści je, przygotowuje do gotowania i pomaga w zmniejszeniu przywierania jedzenia. Chociaż naczynia ze stali nierdzewnej nie muszą być sezonowane, poprawia to jakość smażenia, dlatego zalecamy stosowanie tego podejścia.

Aby usunąć wszelkie ślady olejów produkcyjnych, umyj płytki w ciepłej wodzie z mydłem z dodatkiem 14 filiżanek octu. Dokładnie spłucz, a następnie osusz miękką szmatką.

Przed użyciem naczyń z powłoką zapobiegającą przywieraniu wytrzyj je 1 łyżeczką (5 ml) oleju roślinnego. Po prostu wytrzyj olej delikatnym ręcznikiem. Regeneruj patelnię co 2-3 miesiące lub za każdym razem, gdy jedzenie zaczyna przywierać do patelni.

Print Friendly, PDF & Email
REKLAMA

Strony: 1 2 3

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Znajdź przepis

strona ekspansjasmaku.pl korzysta z plików cookie. Informujemy, że istnieje możliwość wyłączenia Cookies w swojej przeglądarce. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności RODO więcej informacji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close