
Prawidłowa pielęgnacja i użytkowanie naczyń ze stali nierdzewnej
Ponieważ naczynia ze stali nierdzewnej są niezwykle elastyczne i trwałe, są idealne nie tylko dla profesjonalnych kucharzy, ale także dla „domowych szefów kuchni”. Jednak ich wydajność jest zwiększona, gdy te akcesoria są odpowiednio użytkowane i konserwowane. W rezultacie przedstawimy teraz ten problem, aby móc z nich korzystać tak długo, jak to możliwe! W końcu taki sprzęt powinien wytrwać z nami przez lata.
#Artykuł sponsorowany
Specyfika naczyń kuchennych ze stali nierdzewnej
Sezonowanie garnków i patelni ze stali nierdzewnej czyści je, przygotowuje do gotowania i pomaga w zmniejszeniu przywierania jedzenia. Chociaż naczynia ze stali nierdzewnej nie muszą być sezonowane, poprawia to jakość smażenia, dlatego zalecamy stosowanie tego podejścia.
Aby usunąć wszelkie ślady olejów produkcyjnych, umyj płytki w ciepłej wodzie z mydłem z dodatkiem 14 filiżanek octu. Dokładnie spłucz, a następnie osusz miękką szmatką.
Przed użyciem naczyń z powłoką zapobiegającą przywieraniu wytrzyj je 1 łyżeczką (5 ml) oleju roślinnego. Po prostu wytrzyj olej delikatnym ręcznikiem. Regeneruj patelnię co 2-3 miesiące lub za każdym razem, gdy jedzenie zaczyna przywierać do patelni.

Przepis na drożdżówki z serem
Może Ci się spodobać

Czy warto kupić ekologiczne mięso z kurczaka ?
21/10/2016
Orzechy – najbardziej wartościowe z bakalii
20/09/2018