Menu

Pasta z makreli z ogórkami kiszonymi

Ryby są bardzo ważnym składnikiem w diecie. Bardzo często przygotowuje je na obiad. Ale dzisiaj zrobiłam pastę z makreli na śniadanie i wyszła rewelacyjna. Przygotowanie zajęło mi chwilę, a smak….. musicie spróbować :-). Podczas zakupu ryby zwróćcie uwagę czy jest świeża. Ja zawsze macam rybę wędzoną i kiedy jest mięciutka to wiem, że jest na 100% świeża, a gdy ryba jest twarda to znak, że została złowiona jakiś czas temu i mięso będzie twarde i po prostu nie smaczne. Macanie ryby to świetny i prosty sposób na sprawdzenie czy rybka jest świeża. Tę metodę polecam wszystkim :).

Pasta z makreli

składniki :
1 wędzona makrela
3 ogórki kiszone
1 mała cebula
4 łyżki majonezu
sól i pieprz do smaku

 

Sposób przygotowania pasty

Makrelę należy oczyścić z ości i skóry. Należy zrobić to starannie aby nie było przykrej niespodzianki podczas zajadania się kanapkami z pastą 😉 Rozgnieść widelcem i przełożyć do miseczki. Ogórki i cebulkę pokroić w drobną kostkę i dodać do makreli. Wymieszać z majonezem i doprawić do smaku solą i pieprzem.
Pasta najlepiej smakuje po schłodzeniu w lodówce (ok 30 minut) ale to nie jest warunek spożycia 🙂
Smacznego!

Opublikowane:
20.01.2016
ekspansjasmaku.pl

 

 

Zapisz

Print Friendly, PDF & Email
Tagi: , , , , , , , ,

1 thought on “Pasta z makreli z ogórkami kiszonymi”

  1. Ciekawe połączenie smaków – będę musiał wypróbować ten przepis

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.