Pasta z białego sera

Tak już mam, że od czasu do czasu mam chęć na jakąś pastę do chleba 🙂 Buszując po pułkach mojej lodówki doszłam do wniosku, że dam radę zrobić pastę z białego sera i papryki.  I jak się okazało to był strzał w dziesiątkę ! Pasta wyszła znakomita, pachnąca czosnkiem, z chrupiącą papryką. Miam. Oprócz pasty z białego sera, lubię również pastę z makreli. W obu przypadkach jest to rozkosz dla podniebienia. Polecam serdecznie!

Pasta z białego sera

składniki:
2 ząbki czosnku
4 łyżki śmietany lub jogurtu naturalnego
1/2 papryki
sól i pieprz do smaku

Pasta z białego sera sposób przygotowania

Wyjmujemy ser z opakowania i przekładamy do miseczki. Dodajemy śmietanę ( lub jogurt naturalny) i rozgniatamy widelcem na -w miarę możliwości- jednolitą masę. Na desce kroimy drobniutko czosnek solimy i siekamy ostrym nożem na miazgę. (Chyba że macie moździerz). Czosnek dodajemy do sera. Kolejnym krokiem jest umycie i pokrojenie w drobniutką kostkę połowę papryki, którą również dodajemy. Pastę mieszamy i doprawiamy solą i pieprzem.

Opublikowane:
04.02.2016
ekspansjasmaku.pl

Zapisz

Print Friendly, PDF & Email

You may also like...

1 Response

  1. 09/02/2017

    […] Pasta z makreli i jajek jest bardzo smaczna i pożywna. Smak jest delikatny, wyważony. Pasta albo jak kto woli smarowidło do chleb , jest bardzo zdrowa. Użyte do pasty jajka i ryba dostarczają  nam przede wszystkim białko i kwasy omega 3, które są bardzo potrzebne naszemu organizmowi. A sposób przygotowania pasty jest bardzo szybki i łatwy. Śniadanie albo kolacja będą smakować bardzo, oj bardzo. Musicie tylko bardzo dokładnie przeglądnąć mięso podczas wyciągania ości, szczególnie, kiedy pastę będą jadły także dzieci. Polecam również przepis na pastę z makreli i ogórków kiszonych. […]

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.