Pasta z białego sera
dodatki,  śniadania i kolacje

Pasta z białego sera

Tak już mam, że od czasu do czasu mam chęć na jakąś pastę do chleba 🙂 Buszując po pułkach mojej lodówki doszłam do wniosku, że dam radę zrobić pastę z białego sera i papryki.  I jak się okazało to był strzał w dziesiątkę ! Pasta wyszła znakomita, pachnąca czosnkiem, z chrupiącą papryką. Miam. Oprócz pasty z białego sera, lubię również pastę z makreli. W obu przypadkach jest to rozkosz dla podniebienia. Polecam serdecznie!

Pasta z białego sera

składniki:
2 ząbki czosnku
4 łyżki śmietany lub jogurtu naturalnego
1/2 papryki
sól i pieprz do smaku

Pasta z białego sera sposób przygotowania

Wyjmujemy ser z opakowania i przekładamy do miseczki. Dodajemy śmietanę ( lub jogurt naturalny) i rozgniatamy widelcem na -w miarę możliwości- jednolitą masę. Na desce kroimy drobniutko czosnek solimy i siekamy ostrym nożem na miazgę. (Chyba że macie moździerz). Czosnek dodajemy do sera. Kolejnym krokiem jest umycie i pokrojenie w drobniutką kostkę połowę papryki, którą również dodajemy. Pastę mieszamy i doprawiamy solą i pieprzem.

Opublikowane:
04.02.2016
ekspansjasmaku.pl

Zapisz

Print Friendly, PDF & Email
REKLAMA

Strony: 1 2

Jeden komentarz

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Znajdź przepis

strona ekspansjasmaku.pl korzysta z plików cookie. Informujemy, że istnieje możliwość wyłączenia Cookies w swojej przeglądarce. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności RODO więcej informacji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close