Menu

Pasta z białego sera

Tak już mam, że od czasu do czasu mam chęć na jakąś pastę do chleba 🙂 Buszując po pułkach mojej lodówki doszłam do wniosku, że dam radę zrobić pastę z białego sera i papryki.  I jak się okazało to był strzał w dziesiątkę ! Pasta wyszła znakomita, pachnąca czosnkiem, z chrupiącą papryką. Miam. Oprócz pasty z białego sera, lubię również pastę z makreli. W obu przypadkach jest to rozkosz dla podniebienia. Polecam serdecznie!

Pasta z białego sera

składniki:
2 ząbki czosnku
4 łyżki śmietany lub jogurtu naturalnego
1/2 papryki
sól i pieprz do smaku

Pasta z białego sera sposób przygotowania

Wyjmujemy ser z opakowania i przekładamy do miseczki. Dodajemy śmietanę ( lub jogurt naturalny) i rozgniatamy widelcem na -w miarę możliwości- jednolitą masę. Na desce kroimy drobniutko czosnek solimy i siekamy ostrym nożem na miazgę. (Chyba że macie moździerz). Czosnek dodajemy do sera. Kolejnym krokiem jest umycie i pokrojenie w drobniutką kostkę połowę papryki, którą również dodajemy. Pastę mieszamy i doprawiamy solą i pieprzem.

Opublikowane:
04.02.2016
ekspansjasmaku.pl

Zapisz

Zapisz

Print Friendly, PDF & Email
Tagi: , , , , , , , , ,

1 thought on “Pasta z białego sera”

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.