Pasta z makreli i jajek do kanapek

 

Pasta z makreli i jajek jest bardzo smaczna i pożywna. Smak jest delikatny, wyważony. Pasta
albo jak kto woli smarowidło do chleb , jest bardzo zdrowa. Użyte do pasty jajka i ryba dostarczają  nam przede wszystkim białko i kwasy omega 3, które są bardzo potrzebne naszemu organizmowi. A sposób przygotowania pasty jest bardzo szybki i łatwy. Śniadanie albo kolacja będą smakować bardzo, oj bardzo. Musicie tylko bardzo dokładnie przeglądnąć mięso podczas wyciągania ości, szczególnie, kiedy pastę będą jadły także dzieci.
Polecam również przepis na pastę z makreli i ogórków kiszonych.

Ja zrobić pastę z makreli

składniki:
1 wędzona makrela
3 jajka
1 mała cebula
4 łyżki majonezu
sól i pieprz do smaku

Pasta z makreli sposób przygotowania

Makrelę należy oczyścić z ości i skóry. Należy zrobić to starannie aby nie było przykrej niespodzianki podczas zajadania się kanapkami z pastą ;-). Rozgnieść widelcem i przełożyć do miseczki. Jajka ugotować, obrać i pokroić w kosteczkę tak jak cebulkę i dodać do makreli. Wymieszać z majonezem i doprawić do smaku solą i pieprzem. Pasta najlepiej smakuje po schłodzeniu w lodówce (ok 30 minut) ale to nie jest warunek spożycia :-).
Smacznego!

Opublikowane:
19.02.2016
ekspansjasmaku.pl


Zapisz

Print Friendly, PDF & Email

You may also like...

2 komentarze

  1. 21/03/2017

    […] można się tak męczyć ? Cebulę często używam podczas gotowania. Kroję ją i dodaję do pasty z makreli, do bigosu, gołąbków  czy pierogów. A no to zależy czy skorzystacie z porady […]

  2. 22/03/2017

    […] pachnąca czosnkiem, z chrupiącą papryką. Miam. Oprócz pasty z białego sera, lubię również pastę z makreli. W obu przypadkach jest to rozkosz dla podniebienia. Polecam […]

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.