pasta do kanapek z sera
śniadania i kolacje,  wegetarińskie

Twarożek z rzodkiewką i czosnkiem do kanapek

Za smakiem białego sera nie przepadam. Rzecz ma się jednak inaczej w przypadku twarożku z dodatkiem np. rzodkiewki i czosnku. Nic lepiej nie smakuje rano niż śniadanie z pajdy chleba z masłem i grubo posmarowaną pastą z białego sera. Miam. Pastę z twarożku i rzodkiewki robię zawsze z dodatkiem czosnku i posiekanego szczypiorku. Lubię taką ostrzejszą wersję białego sera. Oczywiście jeśli za czosnkiem nie przepadacie możecie z niego zrezygnować. Ja osobiście jednak polecam go dodać. Możecie taką pastę zrobić sobie na kolację jeśli boicie się że w pracy wszyscy wyczują co jedliście na śniadanie 🙂

Przepis na pastę z białego sera i rzodkiewki

składniki:
1 kostka białego sera półtłustego
5 rzodkiewek
2 ząbki czosnku
2 łyżki jogurtu naturalnego
1 garść posiekanego szczypiorku
sól i pieprz do smaku

Jak zrobić twarożek z rzodkiewką

Kostkę sera z dodatkiem jogurtu ugniatamy widelcem. Rzodkiewkę myjemy, suszymy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Obrany czosnek, rozgniatamy w moździerzu ze szczyptą soli lub przeciskamy przez praskę. Szczypiorek siekamy. Do sera dodajemy rzodkiewkę, czosnek i szczypiorek. Mieszamy, doprawiamy solą i pieprzem. Przed podaniem schładzamy 10-20 minut.
Smacznego!

Opublikowane:
18.07.2016
ekspansjasmaku.pl

 
Zapisz

Print Friendly, PDF & Email
REKLAMA

Jeden komentarz

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Znajdź przepis

strona ekspansjasmaku.pl korzysta z plików cookie. Informujemy, że istnieje możliwość wyłączenia Cookies w swojej przeglądarce. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności RODO więcej informacji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close