Twarożek z rzodkiewką i czosnkiem do kanapek

Za smakiem białego sera nie przepadam. Rzecz ma się jednak inaczej w przypadku twarożku z dodatkiem np. rzodkiewki i czosnku. Nic lepiej nie smakuje rano niż śniadanie z pajdy chleba z masłem i grubo posmarowaną pastą z białego sera. Miam. Pastę z twarożku i rzodkiewki robię zawsze z dodatkiem czosnku i posiekanego szczypiorku. Lubię taką ostrzejszą wersję białego sera. Oczywiście jeśli za czosnkiem nie przepadacie możecie z niego zrezygnować. Ja osobiście jednak polecam go dodać. Możecie taką pastę zrobić sobie na kolację jeśli boicie się że w pracy wszyscy wyczują co jedliście na śniadanie 🙂

Przepis na pastę z białego sera i rzodkiewki

składniki:
1 kostka białego sera półtłustego
5 rzodkiewek
2 ząbki czosnku
2 łyżki jogurtu naturalnego
1 garść posiekanego szczypiorku
sól i pieprz do smaku

Jak zrobić twarożek z rzodkiewką

Kostkę sera z dodatkiem jogurtu ugniatamy widelcem. Rzodkiewkę myjemy, suszymy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Obrany czosnek, rozgniatamy w moździerzu ze szczyptą soli lub przeciskamy przez praskę. Szczypiorek siekamy. Do sera dodajemy rzodkiewkę, czosnek i szczypiorek. Mieszamy, doprawiamy solą i pieprzem. Przed podaniem schładzamy 10-20 minut.
Smacznego!

Opublikowane:
18.07.2016
ekspansjasmaku.pl

 
Zapisz

Print Friendly, PDF & Email

You may also like...

1 Response

  1. 21/03/2017

    […] naszemu organizmowi. Oczywiście jajka ugotowane na miękko zachowują najwięcej witamin. Takie śniadanie dodaje nam wiele energii i wartościowych mikroelementów. Mamy dużo energii i dobre […]

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.