0

kulinarny poradnik

Jak ugotować jajka na miękko

Jak ugotować jajka na miękko

Jajka bardzo często goszczą u mnie w domu na stole. Cała moja rodzinka po prostu uwielbia się nimi zajadać. Najbardziej smakują nam jajka ugotowane na miękko.
Walory smakowe są wręcz obłędne 🙂 I nie też bez znaczenia są wartości odżywcze jakie dostarczamy naszemu organizmowi. Oczywiście jajka ugotowane na miękko zachowują najwięcej witamin. Takie śniadanie dodaje nam wiele energii i wartościowych mikroelementów. Mamy dużo energii i dobre samopoczucie.

Jak ugotować jajka na miękko

Wlewamy zimną wodę do garnka, dosypujemy 1/3 łyżeczkę soli i gotujemy.
Kiedy woda zagotuje się wkładamy ostrożnie jajka ( ja to robię za pomocą drewnianej łyżki ) i gotujemy 3 minuty.
Studzimy w zimnej wodzie.
Smacznego!

Opublikowane:
28.01.2016
ekspansjasmaku.pl

 

Print Friendly, PDF & Email

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.

Otrzymuj przepisy na bieżąco

sałatka z mango i filetem z kurczaka

sałatka z mango jpg

sałatka z ananasem i szynką

sałatka z ananasem i szynką jpg

sałatka-leśna-polana

sałatka leśna polana jpg

ciasto marchewkowe z jabłkami

ciasto marchewkowe z jabłkami jpg

babka z kaszy jaglanej

babka z kaszy jaglanej

ciasto marysieńka

ciasto marysieńka jpg

ciasto marysieńka

ślimaki z ciasta francuskiego

ślimaki z ciasta francuskiego jpg

babka wielkanocna z bakaliami

babka wielkanocna z bakaliami jpg

Paluszki rybne

Paluszki rybne jpg

domowe burgery

domowe burgery jpg
przepisy kulinarne Baza przepisów kulinarnych
Przepisy kulinarneOdszukaj.com - przepisy kulinarne

Medialnie ;-)

Subskrybuj stronę Vital Fit

dieta odchudzająca jpg

Zapisz się do naszego newslettera


Wyszukiwarka przepisów kulinarnych - Katalog Smaków rondel