Koszyk

0

kulinarny poradnik

Prosty trik jak nie przypalić ciasta

jak nie przypalić ciasta

Nie ma to jak ciasto upieczone we własnej kuchni. Szczególnie kiedy wychodzi nam idealne, smaczne i nie przypalone. No właśnie! PRZYPALONE ciasto nie jest już takie pyszne. Jak nie przypalić ciasta z wierzchu, a co gorsza od spodu?
Spokojnie. Już podpowiadam 🙂

Jak nie przypalić ciasta

1. Aby ciasto nie przypaliło się NA WIERZCHU należy je przykryć folią aluminiową albo papierem do pieczenia.
UWAGA! Należy to zrobić dopiero po pół godzinie pieczenia się  naszego ciasta w piekarniku !
2. Aby ciasto nie przypaliło się OD SPODU należy – przed włożeniem go do piekarnika – blachę w piekarniku posypać solą zanim wstawimy naszą formę z ciastem. 
Z wykorzystaniem tych prostych rad Wasze ciasta już nigdy się nie przypalą 🙂
Sprawdź również sposób na wyrośnięty sernik (KLIK )
Powodzenia!

Opublikowane:
16.01.2016
ekspansjasmaku.pl

 
 
Zapisz

Print Friendly, PDF & Email

One comment on “Prosty trik jak nie przypalić ciasta

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.

Koszyk

Otrzymuj przepisy na bieżąco

sałatka z mango i filetem z kurczaka

sałatka z mango jpg

sałatka z ananasem i szynką

sałatka z ananasem i szynką jpg

sałatka-leśna-polana

sałatka leśna polana jpg

ciasto marchewkowe z jabłkami

ciasto marchewkowe z jabłkami jpg

babka z kaszy jaglanej

babka z kaszy jaglanej

ciasto marysieńka

ciasto marysieńka jpg

ciasto marysieńka

ślimaki z ciasta francuskiego

ślimaki z ciasta francuskiego jpg

babka wielkanocna z bakaliami

babka wielkanocna z bakaliami jpg

Paluszki rybne

Paluszki rybne jpg

domowe burgery

domowe burgery jpg
przepisy kulinarne Baza przepisów kulinarnych
Przepisy kulinarneOdszukaj.com - przepisy kulinarne

Medialnie ;-)

Subskrybuj stronę Vital Fit

dieta odchudzająca jpg

Zapisz się do naszego newslettera


Wyszukiwarka przepisów kulinarnych - Katalog Smaków rondel