Koszyk

0

kulinarny poradnik

Co zrobić aby pokrojone owoce nie ściemniały ?

Co zrobić
Ciasta owocowe, sałatki czy różne przystawki z dodatkiem owoców dostarczają nam witaminy w naturalny sposób, a do tego smakują wybornie. Tak twierdzi zagorzała fanka sałatek owocowych, czyli JA 🙂
A co z walorami estetycznymi? Owoce, a w szczególności jabłka, gruszki, banany, ciemnieją pod wpływem światła i nie wyglądają już tak apetycznie. Nabierają brzydkiego brązowego koloru.

Co zrobić żeby pokrojone owoce np. na sałatkę owocową nie ściemniały?

1. Pokrojone owoce wystarczy skropić sokiem z cytryny
2. Syrop cukrowy również powinien sobie poradzić
Jeżeli mamy ochotę na sałatkę owocową, to dobrze jest aby owoce nie zostały pokrojone zbyt drobno. Sałatka wygląda bardziej apetycznie kiedy owoce są pokrojone w duże kawałki.
Powodzenia!
Opublikowane:
17.01.2016
ekspansja-smaku

 


Zapisz

Print Friendly, PDF & Email

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.

Koszyk

Otrzymuj przepisy na bieżąco

sałatka z mango i filetem z kurczaka

sałatka z mango jpg

sałatka z ananasem i szynką

sałatka z ananasem i szynką jpg

sałatka-leśna-polana

sałatka leśna polana jpg

ciasto marchewkowe z jabłkami

ciasto marchewkowe z jabłkami jpg

babka z kaszy jaglanej

babka z kaszy jaglanej

ciasto marysieńka

ciasto marysieńka jpg

ciasto marysieńka

ślimaki z ciasta francuskiego

ślimaki z ciasta francuskiego jpg

babka wielkanocna z bakaliami

babka wielkanocna z bakaliami jpg

Paluszki rybne

Paluszki rybne jpg

domowe burgery

domowe burgery jpg
przepisy kulinarne Baza przepisów kulinarnych
Przepisy kulinarneOdszukaj.com - przepisy kulinarne

Medialnie ;-)

Subskrybuj stronę Vital Fit

dieta odchudzająca jpg

Zapisz się do naszego newslettera


Wyszukiwarka przepisów kulinarnych - Katalog Smaków rondel