0

kulinarny poradnik

Co zrobić aby olej nie pryskał podczas smażenia ?

Co zrobić aby olej nie pryskał

Wiele przyrządzanych potraw wymaga smażenia lub obsmażenia wstępnego. I nie było by tego tematu gdyby nie fakt, że podczas tej czynności tłuszcz pryska po całej kuchni. No właśnie! Jest to efekt uboczny, nie koniecznie mile widziany w naszej kuchni.Mycie otłuszczonej kuchenki, kafelków i blatu a nawet okapu, nie jest łatwe bo tłuszcz ciężko się usuwa.
Co zrobić żeby nie pryskało ?
 Podsuwam Wam metodę smażenia. Działa w 100%.

Co zrobić aby olej nie pryskał

Przed  smażeniem gorącą patelnię posyp odrobiną soli.
Prost trik a tak cieszy 🙂 
Smacznego!

Opublikowane:
21.01.2016
ekspansjasmaku.pl

 

Print Friendly, PDF & Email

2 comments on “Co zrobić aby olej nie pryskał podczas smażenia ?

Ciekawy pomysł to fakt 😛

Reply

dziękuję, sprawdza się zawsze 🙂

Reply

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.

Otrzymuj przepisy na bieżąco

sałatka z mango i filetem z kurczaka

sałatka z mango jpg

sałatka z ananasem i szynką

sałatka z ananasem i szynką jpg

sałatka-leśna-polana

sałatka leśna polana jpg

ciasto marchewkowe z jabłkami

ciasto marchewkowe z jabłkami jpg

babka z kaszy jaglanej

babka z kaszy jaglanej

ciasto marysieńka

ciasto marysieńka jpg

ciasto marysieńka

ślimaki z ciasta francuskiego

ślimaki z ciasta francuskiego jpg

babka wielkanocna z bakaliami

babka wielkanocna z bakaliami jpg

Paluszki rybne

Paluszki rybne jpg

domowe burgery

domowe burgery jpg
przepisy kulinarne Baza przepisów kulinarnych
Przepisy kulinarneOdszukaj.com - przepisy kulinarne

Medialnie ;-)

Subskrybuj stronę Vital Fit

dieta odchudzająca jpg

Zapisz się do naszego newslettera


Wyszukiwarka przepisów kulinarnych - Katalog Smaków rondel