0

kulinarny poradnik

Co zrobić aby gotowane warzywa nie straciły koloru

Co zrobić aby gotowane warzywa nie


Bardzo lubię warzywa. Mają dużo witamin ważnych dla naszego zdrowia. Nie które z nich podaję ugotowane. Bardzo często zajadamy się sałatką z marchwi i zielonego groszku. Jest naprawdę bardzo smaczna.  
Jeżeli nie masz ochoty na warzywa sprawdź przepis na smaczną lazanie

Ale co zrobić aby gotowane warzywa nie wyblakły ?

 Aby apetycznie wyglądały i nie straciły ładnego koloru należy zastosować pewien trik.
Aby gotowane warzywa nie straciły koloru  należy do gotującej się wody dodać odrobinę sody oczyszczonej.  Ten prosty trik zdecydowanie zapobiegnie wyblaknięciu warzyw. Brokuły, marchewka, szpinak i wiele innych nie będą blade. Po ugotowaniu dalej będą miały głęboki, soczysty kolor.

Gotowe!

Opublikowane:
29.01.2016
ekspansja-smaku

 

 

 
 

Print Friendly, PDF & Email

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.

Otrzymuj przepisy na bieżąco

sałatka z mango i filetem z kurczaka

sałatka z mango jpg

sałatka z ananasem i szynką

sałatka z ananasem i szynką jpg

sałatka-leśna-polana

sałatka leśna polana jpg

ciasto marchewkowe z jabłkami

ciasto marchewkowe z jabłkami jpg

babka z kaszy jaglanej

babka z kaszy jaglanej

ciasto marysieńka

ciasto marysieńka jpg

ciasto marysieńka

ślimaki z ciasta francuskiego

ślimaki z ciasta francuskiego jpg

babka wielkanocna z bakaliami

babka wielkanocna z bakaliami jpg

Paluszki rybne

Paluszki rybne jpg

domowe burgery

domowe burgery jpg
przepisy kulinarne Baza przepisów kulinarnych
Przepisy kulinarneOdszukaj.com - przepisy kulinarne

Medialnie ;-)

Subskrybuj stronę Vital Fit

dieta odchudzająca jpg

Zapisz się do naszego newslettera


Wyszukiwarka przepisów kulinarnych - Katalog Smaków rondel