Menu

Kotlety z kalafiora

Kotlety z kalafiora stanowią naprawdę bardzo dobrą alternatywę dla kotletów z mięsa mielonego. Są sycące i pyszne. Można je podać z ziemniakami i sałatką np. mizerią. Kotleciki smakowały nawet mojemu synowi, który nie przepada z smakiem kalafiora. Kotlety usmażyłam jak zwykłe kotlety mielone. Kotlety to również smaczne danie obiadowe, które mogą spożywać wegetarianie. Polecam wszystkim, którzy maja odwagę kosztować nowych smaków 🙂
 

Przepis na kotlety z kalafiora

składniki
1 kalafior
1 jajko
1 cebula
bułka tarta
sól i pieprz

Jak zrobić kotlety z kalafiora

Kalafiora gotujemy w osolonej wodzie do miękkości, cedzimy i przekładamy do miski. Następnie rozgniatamy kalafior za pomocą widelca, wbijamy jako, doprawiamy solą i pieprzem. cebulę obieramy, kroimy w kosteczkę i smażymy na oleju na złoty kolor. Cebulę dodajemy do kalafiora, wsypujemy ok 1/2 szklanki bułki tartej i formujemy kotlety. Smażymy na rozgrzanym oleju. Podajemy z ziemniakami i sałatką.
Smacznego!

Opublikowane:
07.10.2016
ekspansja smaku

Zapisz

Print Friendly, PDF & Email
Tagi: , , , ,

2 thoughts on “Kotlety z kalafiora”

  1. Adrian Jakubiak pisze:

    Kotlety z kalafiora wyglądają bardzo dobrze! 🙂

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.