koreczki z tortilli pomidorów suszonych

Bardzo lubię koreczki z tortilli. Szczególnie te z serem,  papryką i suszonymi pomidorami. Podaję je na każdej imprezie od urodzinowej po sylwestrową :-). Jednak po pewnym czasie zajadania się tymi koreczkami postanowiłam je zmodyfikować i ulepszyć. Ulubione składniki zawinęłam w posmarowaną sosem tortillę. Koreczki wyszły przepyszne i od teraz w tej wersji będą królować na moim stole i będę zabierać je na każdy piknik jako przekąskę.

Jak zrobić koreczki z tortilli

składniki:
gotowe placki z tortilli
papryka czerwone
suszone pomidory
szpinak
ser żółty
majonez
ketchup
jogurt naturalny
1 ząbek czosnku
sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania koreczków z tortilli

Szpinak i paprykę płuczemy . Paprykę oraz suszone pomidory kroimy w kostkę a ser w paski.

Przygotowujemy sos :

2 łyżki majonezu, 1 łyżkę jogurtu naturalnego oraz 1 łyżkę ketchupu mieszamy w miseczce. Czosnek drobniutko siekamy i dodajemy do sosu. Całość mieszamy doprawiamy solą i pieprzem ewentualnie możemy dodać do smaku kolejną małą łyżkę majonezu.

Sposób wykonania koreczków

Placki tortilli smarujemy sosem i układamy szpinak oraz paprykę, ser i pomidorki. Zawijamy w rulon. Kroimy w paski ok 1-1,5 cm. Przekłuwamy wykałaczką. Najlepiej smakują schłodzone.
Smacznego!

Opublikowane:
11.05.2016
ekspansja-smaku

Zapisz

Print Friendly, PDF & Email

You may also like...

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.