kapusta zasmażana
surówki i sałatki

Kapusta zasmażana sałatka do obiadu

Kapusta zasmażana z cebulką i kminkiem jest bardzo fajnym dodatkiem obiadowym, który można podać do wszystkich mięs. Bardzo lubię kapustę i tak przygotowaną zjadam czasami samą jako przekąskę. Przepis jest fajny, szybki i banalnie prosty w wykonaniu. Do kapusty dodałam tylko cebulę, kmin rzymski oraz sól i pieprz do smaku. Kapustka wyszła pyszna, podałam ją do bitek z indyka. Nie musicie mieć młodej kapusty. Ja użyłam starej i sałatka była bardzo dobra. O tej porze roku ciężko jest dostać młodą kapustę, dlatego podpowiem Wam co należy zrobić aby stara kapusta szybko zrobiła się miękka. Koniecznie spróbujcie:)

Kapusta zasmażana 

składniki:
1/2 główki kapusty
1 cebula
1/4 łyżeczki kminu rzymskiego
1/2 łyżeczki soli
1/3 łyżeczki pieprzu
50 olej do smażenia

Jak zrobić kapustę zasmażaną?

Kapustę szatkujemy, przekładamy do miski, zalewamy wrzątkiem tak aby woda dokładnie przykryła kapustę i odstawiamy na 15- 20 minut żeby zmiękła. Cebulę kroimy w kosteczkę. Kapustę odcedzamy. Cebulę smażymy na złoty kolor, dodajemy kapustę podsmażamy 2 minutki dolewamy wodę, mieszamy dodajemy kmin, sól i pieprz, przykrywamy i dusimy na małym ogniu przez ok 15 minut. Jeżeli kapusta po tym czasie jest jeszcze twarda to dusimy jeszcze przez 5 minut. 
Smacznego!

Opublikowane:
12.11.2016
ekspansja smaku

 

 
 

 

Print Friendly, PDF & Email
REKLAMA

Strony: 1 2

komentarze 2

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Znajdź przepis

strona ekspansjasmaku.pl korzysta z plików cookie. Informujemy, że istnieje możliwość wyłączenia Cookies w swojej przeglądarce. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności RODO więcej informacji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close