Menu

Jak ugotować jajka na miękko

Jajka bardzo często goszczą u mnie w domu na stole. Cała moja rodzinka po prostu uwielbia się nimi zajadać. Najbardziej smakują nam jajka ugotowane na miękko.
Walory smakowe są wręcz obłędne 🙂 I nie też bez znaczenia są wartości odżywcze jakie dostarczamy naszemu organizmowi. Oczywiście jajka ugotowane na miękko zachowują najwięcej witamin. Takie śniadanie dodaje nam wiele energii i wartościowych mikroelementów. Mamy dużo energii i dobre samopoczucie.

Jak ugotować jajka na miękko

Wlewamy zimną wodę do garnka, dosypujemy 1/3 łyżeczkę soli i gotujemy.
Kiedy woda zagotuje się wkładamy ostrożnie jajka ( ja to robię za pomocą drewnianej łyżki ) i gotujemy 3 minuty.
Studzimy w zimnej wodzie.
Smacznego!

Opublikowane:
28.01.2016
ekspansjasmaku.pl

 

Print Friendly, PDF & Email
Tagi: , , , , , , ,

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.