Jak ubić śmietanę na sztywno

Kolejna kuchenna porada, która ułatwia życie nie tylko nowicjuszom kuchennych szaleństw!Bita śmietana jest tym wspaniałym smakowym słodkim dodatkiem, który nie zawsze się udaje. No właśnie! Ja też miałam problem z jej ubiciem i nie tylko na początku mojej przygody z kuchnią. A będzie to już ponad 12 lat moich doświadczeń w gotowaniu 🙂 Wracając do tematu ….. śmietaną jest tak, że “ma swoje humory” i raz się ubije a innym razem nie. Ale w końcu znalazłam sposób na radzenie sobie z nią w mojej nowej książce kucharskiej 🙂 Sposób banalny, przewidywalny ( jak już się o nim dowiemy…. ) ale bardzo skuteczny. Sprawdź również inne porady.

Jak ubić śmietanę na sztywno

 Wystarczy na początku  ubijania śmietany dodać szczyptę soli ….. a cukier na końcu ! 
To wszystko. Proste prawda? 🙂 Tym sposobem każda śmietana (30-36%) będzie ubita.
 
Print Friendly, PDF & Email

You may also like...

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.