
Prosty trik jak nie przypalić ciasta
Nie ma to jak ciasto upieczone we własnej kuchni. Szczególnie kiedy wychodzi nam idealne, smaczne i nie przypalone. No właśnie! PRZYPALONE ciasto nie jest już takie pyszne. Jak nie przypalić ciasta z wierzchu, a co gorsza od spodu?
Spokojnie. Już podpowiadam 🙂
Jak nie przypalić ciasta
1. Aby ciasto nie przypaliło się NA WIERZCHU należy je przykryć folią aluminiową albo papierem do pieczenia.
UWAGA! Należy to zrobić dopiero po pół godzinie pieczenia się naszego ciasta w piekarniku !
2. Aby ciasto nie przypaliło się OD SPODU należy – przed włożeniem go do piekarnika – blachę w piekarniku posypać solą zanim wstawimy naszą formę z ciastem.
Z wykorzystaniem tych prostych rad Wasze ciasta już nigdy się nie przypalą 🙂
Sprawdź również sposób na wyrośnięty sernik (KLIK )
Powodzenia!
16.01.2016
ekspansjasmaku.pl
Zapisz

Puszyste racuchy z jabłkami bez drożdży
Może Ci się spodobać

Co zrobić aby gotowane warzywa nie straciły koloru
29/01/2016
Jak nie zwarzyć masy na bazie masła ?
18/01/2016
Jeden komentarz
Ania z ekspansja smaku
Polecam 🙂