jak nie przypalić ciasta
kulinarny poradnik

Prosty trik jak nie przypalić ciasta

Nie ma to jak ciasto upieczone we własnej kuchni. Szczególnie kiedy wychodzi nam idealne, smaczne i nie przypalone. No właśnie! PRZYPALONE ciasto nie jest już takie pyszne. Jak nie przypalić ciasta z wierzchu, a co gorsza od spodu?
Spokojnie. Już podpowiadam 🙂

Jak nie przypalić ciasta

1. Aby ciasto nie przypaliło się NA WIERZCHU należy je przykryć folią aluminiową albo papierem do pieczenia.
UWAGA! Należy to zrobić dopiero po pół godzinie pieczenia się  naszego ciasta w piekarniku !
2. Aby ciasto nie przypaliło się OD SPODU należy – przed włożeniem go do piekarnika – blachę w piekarniku posypać solą zanim wstawimy naszą formę z ciastem. 
Z wykorzystaniem tych prostych rad Wasze ciasta już nigdy się nie przypalą 🙂
Sprawdź również sposób na wyrośnięty sernik (KLIK )
Powodzenia!

Opublikowane:
16.01.2016
ekspansjasmaku.pl

 
 
Zapisz

Print Friendly, PDF & Email
REKLAMA

Jeden komentarz

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Znajdź przepis

strona ekspansjasmaku.pl korzysta z plików cookie. Informujemy, że istnieje możliwość wyłączenia Cookies w swojej przeglądarce. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności RODO więcej informacji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close