Menu

Jajka nadziewane pieczarkami

Jajka nadziewane pieczarkami to świetny pomysł na świąteczną przekąskę. Ten sposób faszerowania jajek jest bardzo smakowity. Pieczarki są delikatne w smaku a por nadaje wyrazistości. Kolejna wyjątkowa odsłona nadzianych jaj. Na moim wielkanocnym stole znajdą się na pewno zarówno te jajka jak i również faszerowane makrelą.

Jajka nadziewane pieczarkami

składniki:
8 jajek
25 dkg pieczarek
10 cm pora
3 łyżki majonezu
sól i pieprz do smaku
olej do smażenia
szczypiorek do dekoracji

Jajka nadziewane pieczarkami sposób przygotowania

Jajka gotujemy w osolonej wodzie na twardo. Obrane kroimy na połówki. Żółtka wyjmujemy i przekładamy do miski. Pieczarki obieramy, kroimy w paski, delikatnie solimy i podsmażamy na rozgrzanym oleju. Pora obieramy i kroimy w małą kosteczkę. Wszystkie składniki łączymy ze sobą. Masą faszerujemy jajka i posypujemy szczypiorkiem.
Smacznego!

Opublikowane:
19.03.2016
ekspansjasmaku.pl

Zapisz

Print Friendly, PDF & Email
Tagi: , , , , , , ,

1 thought on “Jajka nadziewane pieczarkami”

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.