
Smażone jabłka z cynamonem
Smażone jabłka najlepiej smakują z naleśnikami lub makaronem. To jest kolejny przepis, który przypomina mi dzieciństwo. Moja mama robiła takie jabłka i podawała je z makaronem.
Miam! Smażone jabłka lub jak wolicie duszone są soczyste, mięciutkie i bardzo aromatyczne. Naleśniki z duszonymi jabłkami smakują o wiele lepiej niż z dżemem. Ja nawet tak przygotowane jabłka same wcinam, bez zbędnych dodatków :).
Polecam przepis na naleśniki.
Smażone jabłka
składniki:
3 średnie jabłka
1/2 łyżeczki cynamonu
1 łyżka cukru
3 łyżki wody
Smażone jabłka wykonanie
Jabłka myjemy, obieramy i kroimy w małe kawałki. Przekładamy do garnuszka, wsypujemy cukier, cynamon i dolewamy wodę. Dusimy na małym ogniu, od czasu do czasu mieszając, przez ok. 20 minut. Jeżeli mieliśmy kwaśne jabłka, możemy dosłodzić jedną łyżeczką cukru.
Tak przygotowane jabłka podajemy z naleśnikami, makaronem, jako dodatek do ciast.
Smacznego!
17.02.2016
ekspansjasmaku.pl
Zapisz

Naleśniki przepis

Naleśniki bez glutenu
Może Ci się spodobać

Pasta z makreli i jajek do kanapek
19/02/2016
Przepis na serek waniliowy domowy
15/02/2016