Smażone jabłka
dodatki

Smażone jabłka z cynamonem

Smażone jabłka najlepiej smakują z naleśnikami lub makaronem. To jest kolejny przepis, który przypomina mi dzieciństwo. Moja mama robiła takie jabłka i podawała je z makaronem.
Miam! Smażone jabłka lub jak wolicie duszone są soczyste, mięciutkie i bardzo aromatyczne. Naleśniki z duszonymi jabłkami smakują o wiele lepiej niż z dżemem. Ja nawet tak przygotowane jabłka same wcinam, bez zbędnych dodatków :).

Polecam przepis na naleśniki.

 Smażone jabłka

składniki:
3 średnie jabłka
1/2 łyżeczki cynamonu
1 łyżka cukru
3 łyżki wody

Smażone jabłka wykonanie

Jabłka myjemy, obieramy i kroimy w małe kawałki. Przekładamy do garnuszka, wsypujemy cukier, cynamon i dolewamy wodę. Dusimy na małym ogniu, od czasu do czasu mieszając, przez ok. 20 minut. Jeżeli mieliśmy kwaśne jabłka, możemy dosłodzić jedną łyżeczką cukru.
Tak przygotowane jabłka podajemy z naleśnikami, makaronem, jako dodatek do ciast.
Smacznego!

Opublikowane:
17.02.2016
ekspansjasmaku.pl

 
Zapisz

Print Friendly, PDF & Email
REKLAMA

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Znajdź przepis

strona ekspansjasmaku.pl korzysta z plików cookie. Informujemy, że istnieje możliwość wyłączenia Cookies w swojej przeglądarce. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności RODO więcej informacji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close