Wilgotne kokosanki ciastka kokosowe

kokosanki

 

Ten przepis na kokosanki jest bardzo łatwy i bardzo szybki w wykonaniu. Bardzo lubię kokos i w ciągu trzech dni dwa razy piekłam ciasteczka z dodatkiem tego pysznego orzecha. Na pewno zaletą tych ciasteczek jest to, że nie zawierają glutenu. Kokosanki pieczemy tylko 15 minut. Polecam te ciasteczka szczególnie wielbicielom kokosu. Można je przygotować na przyjęcia czy małe domowe imprezy, a także na walentynki.

Jak zrobić kokosanki

składniki:

  • 20 dkg wiórek kokosowych
  • 1/2 szklanka cukru
  • 2 białka
  • 50 gram białka
  • szczypta soli

Kokosanki przygotowanie

Białka oddzielamy od żółtek , ubijamy z dodatkiem szczypty soli. Pod koniec ubijania dosypujemy cukier i mieszamy z kokosem.
Nastawiany piekarnik na 175 stopni
Blachę z piekarnika wykładamy papierem do pieczenia, smarujemy margaryna, posypujemy mąką. Na tak przygotowaną blaszkę wykładamy za pomocą łyżki małe porcje masy białkowej. Pieczemy na zloty kolor ok 15 minut.

 

Smacznego!

Opublikowane:
24.02.2016
ekspansjasmaku.pl

Zapisz

Print Friendly, PDF & Email

6 chociaż na “Wilgotne kokosanki ciastka kokosowe

Zostaw Odpowiedź
  1. 20 kg wiórek to DUUŻO 🙂

  2. już poprawiałam 🙂 dzięki za pokazanie błędu 😉

  3. na smaker pl zostało 20KG 🙂

    1. już zmieniam dzięki 🙂

  4. […] otartą skórkę z cytryny, co wspaniale wpłynęło na smak ciasteczek. To poza moimi ulubionymi kokosankami, ciasteczka numer 1 […]

  5. […] w smaku przypominają kokosanki, które dodałam do bloga kilka miesięcy temu, tylko z tą różnicą, że w tych białkowych […]

Zostaw odpowiedź