Menu

Co zrobić aby pokrojone owoce nie ściemniały ?

Ciasta owocowe, sałatki czy różne przystawki z dodatkiem owoców dostarczają nam witaminy w naturalny sposób, a do tego smakują wybornie. Tak twierdzi zagorzała fanka sałatek owocowych, czyli JA 🙂
A co z walorami estetycznymi? Owoce, a w szczególności jabłka, gruszki, banany, ciemnieją pod wpływem światła i nie wyglądają już tak apetycznie. Nabierają brzydkiego brązowego koloru.

Co zrobić żeby pokrojone owoce np. na sałatkę owocową nie ściemniały?

1. Pokrojone owoce wystarczy skropić sokiem z cytryny
2. Syrop cukrowy również powinien sobie poradzić
Jeżeli mamy ochotę na sałatkę owocową, to dobrze jest aby owoce nie zostały pokrojone zbyt drobno. Sałatka wygląda bardziej apetycznie kiedy owoce są pokrojone w duże kawałki.
Powodzenia!
Opublikowane:
17.01.2016
ekspansja-smaku

 


Zapisz

Print Friendly, PDF & Email
Tagi:

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.