Menu

Co zrobić aby olej nie pryskał podczas smażenia ?

Wiele przyrządzanych potraw wymaga smażenia lub obsmażenia wstępnego. I nie było by tego tematu gdyby nie fakt, że podczas tej czynności tłuszcz pryska po całej kuchni. No właśnie! Jest to efekt uboczny, nie koniecznie mile widziany w naszej kuchni.Mycie otłuszczonej kuchenki, kafelków i blatu a nawet okapu, nie jest łatwe bo tłuszcz ciężko się usuwa.
Co zrobić żeby nie pryskało ?
 Podsuwam Wam metodę smażenia. Działa w 100%.

Co zrobić aby olej nie pryskał

Przed  smażeniem gorącą patelnię posyp odrobiną soli.
Prost trik a tak cieszy 🙂 
Smacznego!

Opublikowane:
21.01.2016
ekspansjasmaku.pl

 

Print Friendly, PDF & Email
Tagi: ,

2 thoughts on “Co zrobić aby olej nie pryskał podczas smażenia ?”

  1. olej pisze:

    Ciekawy pomysł to fakt 😛

    1. dziękuję, sprawdza się zawsze 🙂

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.