
Co zrobić aby gotowane warzywa nie straciły koloru
Bardzo lubię warzywa. Mają dużo witamin ważnych dla naszego zdrowia. Nie które z nich podaję ugotowane. Bardzo często zajadamy się sałatką z marchwi i zielonego groszku. Jest naprawdę bardzo smaczna.
Jeżeli nie masz ochoty na warzywa sprawdź przepis na smaczną lazanie
Ale co zrobić aby gotowane warzywa nie wyblakły ?
Aby apetycznie wyglądały i nie straciły ładnego koloru należy zastosować pewien trik.
Aby gotowane warzywa nie straciły koloru należy do gotującej się wody dodać odrobinę sody oczyszczonej. Ten prosty trik zdecydowanie zapobiegnie wyblaknięciu warzyw. Brokuły, marchewka, szpinak i wiele innych nie będą blade. Po ugotowaniu dalej będą miały głęboki, soczysty kolor.
Gotowe!
Opublikowane:
29.01.2016
ekspansja-smaku
29.01.2016
ekspansja-smaku
REKLAMA

Poprzedni
Jak ugotować jajka na miękko
Może Ci się spodobać

Jak ugotować jajka na miękko
28/01/2016
Jak uratować przesoloną zupę
05/02/2016