Co zrobić aby gotowane warzywa nie straciły koloru


Bardzo lubię warzywa. Mają dużo witamin ważnych dla naszego zdrowia. Nie które z nich podaję ugotowane. Bardzo często zajadamy się sałatką z marchwi i zielonego groszku. Jest naprawdę bardzo smaczna.  
Jeżeli nie masz ochoty na warzywa sprawdź przepis na smaczną lazanie

Ale co zrobić aby gotowane warzywa nie wyblakły ?

 Aby apetycznie wyglądały i nie straciły ładnego koloru należy zastosować pewien trik.
Aby gotowane warzywa nie straciły koloru  należy do gotującej się wody dodać odrobinę sody oczyszczonej.  Ten prosty trik zdecydowanie zapobiegnie wyblaknięciu warzyw. Brokuły, marchewka, szpinak i wiele innych nie będą blade. Po ugotowaniu dalej będą miały głęboki, soczysty kolor.

Gotowe!

Opublikowane:
29.01.2016
ekspansja-smaku

 

 

 
 

Print Friendly, PDF & Email

You may also like...

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.