
Ciasteczka kokosowe w kształcie serc na walentynki
Ciasteczka kokosowe w kształcie serc to wspaniały pomysł na osłodzenie tego wspaniałego dnia jakim są Walentynki. Ciasteczka są waniliowe z mocno kokosowym kremem. Delikatne i rozpływające się w ustach. Ciasteczka możecie przygotować nie tylko na walentynki ale także urodziny czy imieniny lub po prostu, kiedy macie ochotę na coś słodkiego :). Ciasto waniliowe jest takie samo jak na mufinki. Ciasteczka przekroiłam wzdłuż i wyrośniętą, nierówną część odcięłam tak, że mi wyszły idealnie równe serduszka. Ciasteczka są nie za słodkie, w sam raz 🙂
Polecam również przepis na walentynkowy deser z bitą śmietaną.
Ciasteczka kokosowe serca
składniki na ciasto:
2 szklanki mąki poznańskiej
1 szklanka mleka
1/2 szklanka cukru
1/2 szklanka oleju
2 cukry waniliowe
2 łyżeczki proszku do pieczenia
1 jajko
składniki na masę:
1 puszka mleka kokosowego
200 ml śmietany kremówki
1 łyżka cukru pudru
1 garść wiórek kokosowych
Jak zrobić ciasteczka kokosowe
Składniki mokre tj : mleko, jajko, olej mieszamy w innym naczyniu. Łączymy składniki mokre z suchymi za pomocą miksera. Gotowe porcje ciasta przekładamy do foremek. Pieczemy ok 15 minut w temperaturze 180 st.C. Sprawdzamy wykałaczką czy się upiekło. Jeżeli jest sucha to możemy wyjąć mu-finki z piekarnika.
Przygotowujemy masę kokosową
Strony: 1 2

Koktajl z jarmużu bananów i cytryny
Może Ci się spodobać

Jak zrobić budyń w domu ?
08/03/2016
Zdrowotne nasiona Chia przepis na deser
06/06/2016