
Kotlety z kalafiora
Kotlety z kalafiora stanowią naprawdę bardzo dobrą alternatywę dla kotletów z mięsa mielonego. Są sycące i pyszne. Można je podać z ziemniakami i sałatką np. mizerią. Kotleciki smakowały nawet mojemu synowi, który nie przepada z smakiem kalafiora. Kotlety usmażyłam jak zwykłe kotlety mielone. Kotlety to również smaczne danie obiadowe, które mogą spożywać wegetarianie. Polecam wszystkim, którzy maja odwagę kosztować nowych smaków 🙂
Przepis na kotlety z kalafiora
Jak zrobić kotlety z kalafiora
Kalafiora gotujemy w osolonej wodzie do miękkości, cedzimy i przekładamy do miski. Następnie rozgniatamy kalafior za pomocą widelca, wbijamy jako, doprawiamy solą i pieprzem. cebulę obieramy, kroimy w kosteczkę i smażymy na oleju na złoty kolor. Cebulę dodajemy do kalafiora, wsypujemy ok 1/2 szklanki bułki tartej i formujemy kotlety. Smażymy na rozgrzanym oleju. Podajemy z ziemniakami i sałatką.
Smacznego!
07.10.2016
ekspansja smaku
Zapisz

Dorsz z makaronem i suszonymi pomidorami
Może Ci się spodobać

Mocno pomidorowe spaghetti z czarnym pieprzem
15/07/2016
Klasyczne pierogi ruskie na najlepszym cieście
21/01/2016
komentarze 2
Adrian Jakubiak
Kotlety z kalafiora wyglądają bardzo dobrze! 🙂
Pingback: