kotlety z kalafiora
dania główne,  wegetarińskie

Kotlety z kalafiora

Kotlety z kalafiora stanowią naprawdę bardzo dobrą alternatywę dla kotletów z mięsa mielonego. Są sycące i pyszne. Można je podać z ziemniakami i sałatką np. mizerią. Kotleciki smakowały nawet mojemu synowi, który nie przepada z smakiem kalafiora. Kotlety usmażyłam jak zwykłe kotlety mielone. Kotlety to również smaczne danie obiadowe, które mogą spożywać wegetarianie. Polecam wszystkim, którzy maja odwagę kosztować nowych smaków 🙂
 

Przepis na kotlety z kalafiora

składniki
1 kalafior
1 jajko
1 cebula
bułka tarta
sól i pieprz

Jak zrobić kotlety z kalafiora

Kalafiora gotujemy w osolonej wodzie do miękkości, cedzimy i przekładamy do miski. Następnie rozgniatamy kalafior za pomocą widelca, wbijamy jako, doprawiamy solą i pieprzem. cebulę obieramy, kroimy w kosteczkę i smażymy na oleju na złoty kolor. Cebulę dodajemy do kalafiora, wsypujemy ok 1/2 szklanki bułki tartej i formujemy kotlety. Smażymy na rozgrzanym oleju. Podajemy z ziemniakami i sałatką.
Smacznego!

Opublikowane:
07.10.2016
ekspansja smaku

Zapisz

Print Friendly, PDF & Email
REKLAMA

komentarze 2

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Znajdź przepis

strona ekspansjasmaku.pl korzysta z plików cookie. Informujemy, że istnieje możliwość wyłączenia Cookies w swojej przeglądarce. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności RODO więcej informacji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close