Pasta z makreli
przekaski i przystawki

Pasta z makreli z ogórkami kiszonymi

Ryby są bardzo ważnym składnikiem w diecie. Bardzo często przygotowuje je na obiad. Ale dzisiaj zrobiłam pastę z makreli na śniadanie i wyszła rewelacyjna. Przygotowanie zajęło mi chwilę, a smak….. musicie spróbować :-). Podczas zakupu ryby zwróćcie uwagę czy jest świeża. Ja zawsze macam rybę wędzoną i kiedy jest mięciutka to wiem, że jest na 100% świeża, a gdy ryba jest twarda to znak, że została złowiona jakiś czas temu i mięso będzie twarde i po prostu nie smaczne. Macanie ryby to świetny i prosty sposób na sprawdzenie czy rybka jest świeża. Tę metodę polecam wszystkim :).

Pasta z makreli

składniki :
1 wędzona makrela
3 ogórki kiszone
1 mała cebula
4 łyżki majonezu
sól i pieprz do smaku

 

Sposób przygotowania pasty

Makrelę należy oczyścić z ości i skóry. Należy zrobić to starannie aby nie było przykrej niespodzianki podczas zajadania się kanapkami z pastą 😉 Rozgnieść widelcem i przełożyć do miseczki. Ogórki i cebulkę pokroić w drobną kostkę i dodać do makreli. Wymieszać z majonezem i doprawić do smaku solą i pieprzem.
Pasta najlepiej smakuje po schłodzeniu w lodówce (ok 30 minut) ale to nie jest warunek spożycia 🙂
Smacznego!

Opublikowane:
20.01.2016
ekspansjasmaku.pl

 

 

Zapisz

Print Friendly, PDF & Email
REKLAMA

Jeden komentarz

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Znajdź przepis

strona ekspansjasmaku.pl korzysta z plików cookie. Informujemy, że istnieje możliwość wyłączenia Cookies w swojej przeglądarce. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności RODO więcej informacji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close