koreczki z tortilli
przekaski i przystawki

koreczki z tortilli pomidorów suszonych

Bardzo lubię koreczki z tortilli. Szczególnie te z serem,  papryką i suszonymi pomidorami. Podaję je na każdej imprezie od urodzinowej po sylwestrową :-). Jednak po pewnym czasie zajadania się tymi koreczkami postanowiłam je zmodyfikować i ulepszyć. Ulubione składniki zawinęłam w posmarowaną sosem tortillę. Koreczki wyszły przepyszne i od teraz w tej wersji będą królować na moim stole i będę zabierać je na każdy piknik jako przekąskę.

Jak zrobić koreczki z tortilli

składniki:
gotowe placki z tortilli
papryka czerwone
suszone pomidory
szpinak
ser żółty
majonez
ketchup
jogurt naturalny
1 ząbek czosnku
sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania koreczków z tortilli

Szpinak i paprykę płuczemy . Paprykę oraz suszone pomidory kroimy w kostkę a ser w paski.

Przygotowujemy sos :

2 łyżki majonezu, 1 łyżkę jogurtu naturalnego oraz 1 łyżkę ketchupu mieszamy w miseczce. Czosnek drobniutko siekamy i dodajemy do sosu. Całość mieszamy doprawiamy solą i pieprzem ewentualnie możemy dodać do smaku kolejną małą łyżkę majonezu.

Sposób wykonania koreczków

Placki tortilli smarujemy sosem i układamy szpinak oraz paprykę, ser i pomidorki. Zawijamy w rulon. Kroimy w paski ok 1-1,5 cm. Przekłuwamy wykałaczką. Najlepiej smakują schłodzone.
Smacznego!

Opublikowane:
11.05.2016
ekspansja-smaku

Zapisz

Print Friendly, PDF & Email
REKLAMA

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Znajdź przepis

strona ekspansjasmaku.pl korzysta z plików cookie. Informujemy, że istnieje możliwość wyłączenia Cookies w swojej przeglądarce. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności RODO więcej informacji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close