
koreczki z tortilli pomidorów suszonych
Bardzo lubię koreczki z tortilli. Szczególnie te z serem, papryką i suszonymi pomidorami. Podaję je na każdej imprezie od urodzinowej po sylwestrową :-). Jednak po pewnym czasie zajadania się tymi koreczkami postanowiłam je zmodyfikować i ulepszyć. Ulubione składniki zawinęłam w posmarowaną sosem tortillę. Koreczki wyszły przepyszne i od teraz w tej wersji będą królować na moim stole i będę zabierać je na każdy piknik jako przekąskę.
Jak zrobić koreczki z tortilli
składniki:
gotowe placki z tortilli
papryka czerwone
suszone pomidory
szpinak
ser żółty
majonez
ketchup
jogurt naturalny
1 ząbek czosnku
sól i pieprz do smaku
Sposób przygotowania koreczków z tortilli
Szpinak i paprykę płuczemy . Paprykę oraz suszone pomidory kroimy w kostkę a ser w paski.
Przygotowujemy sos :
2 łyżki majonezu, 1 łyżkę jogurtu naturalnego oraz 1 łyżkę ketchupu mieszamy w miseczce. Czosnek drobniutko siekamy i dodajemy do sosu. Całość mieszamy doprawiamy solą i pieprzem ewentualnie możemy dodać do smaku kolejną małą łyżkę majonezu.
Sposób wykonania koreczków
Placki tortilli smarujemy sosem i układamy szpinak oraz paprykę, ser i pomidorki. Zawijamy w rulon. Kroimy w paski ok 1-1,5 cm. Przekłuwamy wykałaczką. Najlepiej smakują schłodzone.
Smacznego!
11.05.2016
ekspansja-smaku
Zapisz
Może Ci się spodobać

Jajka nadziewane pieczarkami
19/03/2016
Pasta z makreli z ogórkami kiszonymi
20/01/2016