Jajka nadziewane pieczarkami
przekaski i przystawki,  świąteczne

Jajka nadziewane pieczarkami

Jajka nadziewane pieczarkami to świetny pomysł na świąteczną przekąskę. Ten sposób faszerowania jajek jest bardzo smakowity. Pieczarki są delikatne w smaku a por nadaje wyrazistości. Kolejna wyjątkowa odsłona nadzianych jaj. Na moim wielkanocnym stole znajdą się na pewno zarówno te jajka jak i również faszerowane makrelą.

Jajka nadziewane pieczarkami

składniki:
8 jajek
25 dkg pieczarek
10 cm pora
3 łyżki majonezu
sól i pieprz do smaku
olej do smażenia
szczypiorek do dekoracji

Jajka nadziewane pieczarkami sposób przygotowania

Jajka gotujemy w osolonej wodzie na twardo. Obrane kroimy na połówki. Żółtka wyjmujemy i przekładamy do miski. Pieczarki obieramy, kroimy w paski, delikatnie solimy i podsmażamy na rozgrzanym oleju. Pora obieramy i kroimy w małą kosteczkę. Wszystkie składniki łączymy ze sobą. Masą faszerujemy jajka i posypujemy szczypiorkiem.
Smacznego!

Opublikowane:
19.03.2016
ekspansjasmaku.pl

Zapisz

Print Friendly, PDF & Email
REKLAMA

Jeden komentarz

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Znajdź przepis

strona ekspansjasmaku.pl korzysta z plików cookie. Informujemy, że istnieje możliwość wyłączenia Cookies w swojej przeglądarce. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności RODO więcej informacji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close