
Jajka nadziewane pieczarkami
Jajka nadziewane pieczarkami to świetny pomysł na świąteczną przekąskę. Ten sposób faszerowania jajek jest bardzo smakowity. Pieczarki są delikatne w smaku a por nadaje wyrazistości. Kolejna wyjątkowa odsłona nadzianych jaj. Na moim wielkanocnym stole znajdą się na pewno zarówno te jajka jak i również faszerowane makrelą.
Jajka nadziewane pieczarkami
składniki:
8 jajek
25 dkg pieczarek
10 cm pora
3 łyżki majonezu
sól i pieprz do smaku
olej do smażenia
szczypiorek do dekoracji
Jajka nadziewane pieczarkami sposób przygotowania
Jajka gotujemy w osolonej wodzie na twardo. Obrane kroimy na połówki. Żółtka wyjmujemy i przekładamy do miski. Pieczarki obieramy, kroimy w paski, delikatnie solimy i podsmażamy na rozgrzanym oleju. Pora obieramy i kroimy w małą kosteczkę. Wszystkie składniki łączymy ze sobą. Masą faszerujemy jajka i posypujemy szczypiorkiem.
Smacznego!
19.03.2016
ekspansjasmaku.pl
Zapisz
Może Ci się spodobać

Cukinia z grilla przepis
19/09/2016
Pasta z makreli z ogórkami kiszonymi
20/01/2016
Jeden komentarz
Pingback: