jak kroić cebulę
kulinarny poradnik

jak kroić cebulę aby nie płakać

Cebula – tak to zdecydowanie ” naturalny wyciskacz łez” dużo skuteczniejszy od brazylijskich 
seriali 🙂 Niemal każdego dnia , podczas krojenia tegoż bardzo zdrowego warzywa, musimy pamiętać o paczce chusteczek higienicznych. Jak długo można się tak męczyć ? 🙂 Cebulę często używam podczas gotowania. Kroję ją i dodaję do pasty z makreli, do bigosu, gołąbków  czy pierogów. A no to zależy czy skorzystacie z porady “kuchennego poradnika” ! A więc są trzy sposoby na radzenie sobie z cebulą (a przy najmniej ja tyle znam ).

Jak kroić cebulę aby nie płakać

1. jeśli włoży się ją wcześniej na 20 minut do zamrażalnika  
2.  zaraz po obraniu sparzy się ją wrzącą wodą.
3.potrzyma się ja dłuższą chwilę pod strumieniem zimnej wody
 ( około minuty )  
Danie na sprawdzenie sposobu z cebulą ? Polecam przepis na pyszne miodowe żeberka w sosie jabłkowym.
 Smacznego!!

Opublikowane:
15.01.2016
ekspansjasmaku.pl
 
Print Friendly, PDF & Email
REKLAMA

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Znajdź przepis

strona ekspansjasmaku.pl korzysta z plików cookie. Informujemy, że istnieje możliwość wyłączenia Cookies w swojej przeglądarce. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności RODO więcej informacji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close