Deser z bitą śmietaną
desery i ciasteczka

romantyczny deser z bitą śmietaną

 

Oprócz ciasteczek w serduszka przygotowałam również na walentynki pyszne deser z bitą śmietaną i galaretką malinową. Taki deser jest bardzo łatwy i szybki w wykonaniu a w lampkach do wina wygląda bardzo elegancko. Już nie mogę się doczekać kiedy będą mogła go wreszcie zjeść 🙂

Deser z bitą śmietaną i galaretką

składniki:
500 ml śmietanki kremówki
1 galaretka malinowa
2 łyżeczki żelatyny
3 duże łyżki cukru pudru
1 ananas
1 laska wanilii
200 ml przegotowane ciepłej wody
czerwony barwnik spożywczy (opcjonalnie ) 
 

Deser z bitą śmietaną

Jak przygotować deser z bitą śmietaną

Żelatynę energicznie mieszamy z 50 ml wody aż znikną grudki. Z galaretką robimy to samo z tym, że mieszamy ją z 150 ml wody. Śmietankę ubijamy, dodajemy cukier puder oraz ziarenka z wanilii. Ubitą śmietanę dzielimy na pół. Do jednej części dolewamy chłodną galaretkę, a do drugiej chłodną żelatynę. Mieszamy do połączenia się składników. Napełniamy lampki najpierw czerwoną masą, a później białą. Z ananasa wycinamy nożem serca i ozdabiamy deser. 
Smacznego!

Opublikowane:
13.02.2016
ekspansjasmaku.pl

 
Zapisz

Print Friendly, PDF & Email
REKLAMA

komentarze 2

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Znajdź przepis

strona ekspansjasmaku.pl korzysta z plików cookie. Informujemy, że istnieje możliwość wyłączenia Cookies w swojej przeglądarce. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności RODO więcej informacji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close