
Kokosowe babeczki mufinki
Jak zrobić kokosowe babeczki
składniki:
80 g wiórków kokosowych
1,5 szklanki mąki poznańskiej
1 szklanka mleka
1/2 szklanka cukru
1/2 szklanka oleju
4 łyżki kakao
2 łyżeczki proszku do pieczenia
1 jajko
1 tabliczka mlecznej czekolady
1 gotowa polewa czekoladowa
Kokosowe babeczki
Nastawiamy piekarnik na 180 stopni. Składniki suche czyli: mąka, cukier, proszek do pieczenia, kakao mieszamy ze sobą w misce. Dosypujemy połowę torebki wiórków kokosowych.
Składniki mokre tj : mleko, jajko, olej mieszamy w innej misce. Czekoladę łamiemy na małe kawałeczki.
Łączymy składniki mokre z suchymi za pomocą miksera. Do uzyskanej masy dodajemy
połamaną czekoladę. Gotowe ciasto przekładamy łyżką do foremek.
Pieczemy ok 15 minut. Sprawdzamy wykałaczką czy się upiekło. Jeżeli nie, to pieczemy jeszcze 5 minut.
Czekoladę przygotuj zgodnie z instrukcjami na opakowaniu. Polej nią babeczki i posyp pozostałym kokosem.
Smacznego!
22.02.2016
ekspansjasmaku.pl
Zapisz

zapiekanka ziemniaczana jak z kociołka

pizza wiejska jak z pizzeri
Może Ci się spodobać

Cake pops czekoladowe ciasteczka na patyku
13/10/2016
Ciastka na walentynki biszkoptowe
13/02/2016