
Paluszki rybne domowe
Paluszki rybne z miruny są bardzo jędrne, mięsiste i bardzo smaczne. Przygotowanie paluszków rybnych jest bardzo proste. Jeśli dzieci, które lubią paluszki rybne, ale nie chcecie kupować gotowych, mrożonych paluszków, to warto zrobić taką domową wersję paluszków. Zamiast miruny możecie użyć na przykład solę lub inną mięsistą rybę. Ja osobiście nie mam zaufania do gotowych paluszków rybnych, dlatego robię je sama. Lubię wiedzieć co jem i co podaję swojemu dziecku. Robiąc paluszki rybne samemu wiem, że są z ryby, a nie z resztek ryb i jakiś dziwnych składników. Jak już pisałam paluszki są pyszne, idealne na obiad. Można je podać z pieczonymi ziemniaczkami i sałatką ze szpinaku i pomidorków lub z chlebem. Polecam również przepis na domowe nuggetsy z kurczaka.
Paluszki rybne
składniki:
1 duży filet z miruny lub innej mięsistej ryby
1/2 szklanki bułki tartej
1/4 szklanki mąki
1 jajko
sól i pieprz do smaku
olej do smażenia
Paluszki rybne sposób przygotowania
Rybę płuczemy, osuszamy papierowym ręcznikiem. Rybę solimy i pieprzymy do smaku, następnie kroimy na małe, podłużne kawałki. Obtaczamy w jajku i obtaczamy w wymieszanej uprzednio bułce z mąką. Smażymy na głębokim tłuszczu z obydwu stron. Paluszki podajemy z ziemniaczkami lub chlebem
Smacznego!
ekspansjasmaku.pl
Strony: 1 2

Galaretka malinowa z agar - agar
Może Ci się spodobać

Naleśniki przepis
15/02/2016
Pieczone udka z kurczaka jak z bistro
21/07/2016
komentarze 2
Pingback:
Pingback: