Paluszki rybne
dania główne,  ryby i owoce morza

Paluszki rybne domowe

Paluszki rybne

Paluszki rybne z miruny są bardzo jędrne, mięsiste i bardzo smaczne. Przygotowanie paluszków rybnych jest bardzo proste. Jeśli dzieci, które lubią paluszki rybne, ale nie chcecie kupować gotowych, mrożonych paluszków, to warto zrobić taką domową wersję paluszków. Zamiast miruny możecie użyć na przykład solę lub inną mięsistą rybę. Ja osobiście nie mam zaufania do gotowych paluszków rybnych, dlatego robię je sama. Lubię wiedzieć co jem i co podaję swojemu dziecku. Robiąc paluszki rybne samemu wiem, że są z ryby, a nie z resztek ryb i jakiś dziwnych składników. Jak już pisałam paluszki są pyszne, idealne na obiad. Można je podać z pieczonymi ziemniaczkami i sałatką ze szpinaku i pomidorków lub z chlebem. Polecam również przepis na domowe nuggetsy z kurczaka.

Paluszki rybne

składniki:
1 duży filet z miruny lub innej mięsistej ryby
1/2 szklanki bułki tartej
1/4 szklanki mąki
1 jajko
sól i pieprz do smaku
olej do smażenia

Paluszki rybne sposób przygotowania

Rybę płuczemy, osuszamy papierowym ręcznikiem. Rybę solimy i pieprzymy do smaku, następnie kroimy na małe, podłużne kawałki. Obtaczamy w jajku i obtaczamy w wymieszanej uprzednio bułce z mąką. Smażymy na głębokim tłuszczu z obydwu stron. Paluszki podajemy z ziemniaczkami lub chlebem
Smacznego!

Opublikowane:

ekspansjasmaku.pl
Print Friendly, PDF & Email
REKLAMA

Strony: 1 2

komentarze 2

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Znajdź przepis

strona ekspansjasmaku.pl korzysta z plików cookie. Informujemy, że istnieje możliwość wyłączenia Cookies w swojej przeglądarce. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności RODO więcej informacji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close