herbata z czystka tureckiego
Artykuły i recenzje

Herbata z czystka tureckiego

Herbata z czystka tureckiego z dodatkiem cytryny i miodu jest pyszna i przy tym bardzo zdrowa. Czystek turecki jest bardzo zdrowym zielem, które można stosować codziennie. Właściwości czystka są bardzo zdrowotne. Czystek między innymi wzmacnia układ immunologiczny, bez skutków ubocznych – czystka nie da się przedawkować. Pomaga zwalczyć bakterie, wirusy i grzyby. Herbatkę z czystka mogą pić nawet dzieci już od 3 miesiąca życia. Ziele usuwa również metale ciężkie z organizmu, ma także działanie antyalergiczne. Czystek ma działanie odmładzające, dodaje sił witalnych, skóra wygląda zdrowo i młodo. Czystek pomoże zwalczyć infekcję zatok, trądzik, egzemę, łupież czy opryszczkę. Aby uzyskać efekty zaleca się pić herbatkę z czystka przez minimum 4 tygodnie. Im dłużej tym lepiej, ponieważ jest to zioło, które wspomaga i oczyszcza organizm powoli ale skutecznie.

Czytasz Artykuł Sponsorowany z lokowaniem produktu dzięki któremu mam pieniądze na opłaty związane z utrzymaniem stronki. Dziękuję 🙂

Gdzie można kupić czystek turecki?
Wiem, że jest to ziele, które nie jest dostępne w każdym sklepie, szczególnie w mniejszych miastach, nie wspominając już o wioskach. Coś o tym wiem, gdyż sama mieszkam na wsi, w której nie ma nawet apteki – wieś bogata jest w jeden sklep spożywczy, szkołę i kaplicę:). Ale nawet w mieście, może okazać się problem i nie dostaniecie nigdzie tego ziela. Już kilka razy pisałam, że zaopatruję się w sklepie internetowym zdrowystragan.pl. Bardzo mocno polecam ten sklep, ponieważ ceny mają bardzo niskie, a jakość produktów jest na wysokim poziomie. Czystek turecki jest tani, ale bardzo skuteczny. Warto spróbować.   
Polecam również spróbować olejek kokosowy.

Herbata z czystka tureckiego

składniki:
1 czubata łyżeczka czystka tureckiego
1 łyżeczka miodu
2 plasterki cytryna
wrząca woda
 

Jak zrobić herbatkę z czystka tureckiego przepis

Łyżeczkę ziela wsypujemy do szklanki lub kubka, zalewamy wrzącą wodą i przykrywamy spodeczkiem. Po upływie 8-10 minut, odkrywamy herbatkę, dodajemy łyżkę miodu, cytrynę i mieszamy. Pijemy ciepłą lub zimną, w zależności czy herbatka ma nas rozgrzać czy schłodzić 🙂
Smacznego!
 

Opublikowane:
16.11.2016
ekspansja smaku

 
Zapisz

Print Friendly, PDF & Email
REKLAMA

komentarze 3

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Znajdź przepis

strona ekspansjasmaku.pl korzysta z plików cookie. Informujemy, że istnieje możliwość wyłączenia Cookies w swojej przeglądarce. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności RODO więcej informacji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close